Ægge-laksesalat (FODMAP-venlig)

Virkelig lækker salat med laks som er vendt i sesam og hårdkogte æg – også er den FODMAP-venlig. Personer: 2

INGREDIENSER

1 agurk
1 bk napolitatana salat
2 æg, hårdkogte
2-4 laksefileter
2 tsk salt, groft
salt & peber
sesamfrø
1 bundt dild, plukket

Dressing:
1 citron, saften herfra
2 spsk ahorn sirup
2 spsk olivenolie

FREMGANGSMÅDE

  1. Sæt en lille gryde med vand over til æggene. Når vandet koger, sænkes æggene i vandet med en spiseske og koger i 10 minutter. Hæld vandet fra æggene og lad koldt vand løber over æggene i 1 minuts tid.
  2. Skær agurken i tynde skiver. Kom skiverne i en si og drys med salt. Bland med hænderne og lad det trække i 10 minutter.
  3. Kom sesam, salt og peber på en dyb tallerken og vend laksestykkerne heri på alle sider.
  4. Steg laksen på en varm pande i olivenolie (gerne olivenolie med chili og hvidløg) og kun lige så de er gennemstegt.
  5. Skyl salaten og lad den dryppe af.
  6. Kom olie, citronsaft og ahorn sirup i en stor skål og rør det sammen til en dressing.
  7. Vrid væsken ud af agurkestykkerne med et tørt og ren klæde og kom dem i dressingen sammen med salat og dild.
  8. Skær forsigtigt skindet af laksen og skær laksefileterne i små stykker.
  9. Fordel salaten på to tallerkener, samt stykker af laks og æg skåret i både.
  10. Server evt. salaten med et stykke oldtidsbrød
Stem på post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette websted bruger cookies. Ved at fortsætte med at bruge dette websted accepterer du vores brug af cookies.