Virkelig lækker salat med laks som er vendt i sesam og hårdkogte æg – også er den FODMAP-venlig. Personer: 2
INGREDIENSER
1 agurk
1 bk napolitatana salat
2 æg, hårdkogte
2-4 laksefileter
2 tsk salt, groft
salt & peber
sesamfrø
1 bundt dild, plukket
Dressing:
1 citron, saften herfra
2 spsk ahorn sirup
2 spsk olivenolie
FREMGANGSMÅDE
- Sæt en lille gryde med vand over til æggene. Når vandet koger, sænkes æggene i vandet med en spiseske og koger i 10 minutter. Hæld vandet fra æggene og lad koldt vand løber over æggene i 1 minuts tid.
- Skær agurken i tynde skiver. Kom skiverne i en si og drys med salt. Bland med hænderne og lad det trække i 10 minutter.
- Kom sesam, salt og peber på en dyb tallerken og vend laksestykkerne heri på alle sider.
- Steg laksen på en varm pande i olivenolie (gerne olivenolie med chili og hvidløg) og kun lige så de er gennemstegt.
- Skyl salaten og lad den dryppe af.
- Kom olie, citronsaft og ahorn sirup i en stor skål og rør det sammen til en dressing.
- Vrid væsken ud af agurkestykkerne med et tørt og ren klæde og kom dem i dressingen sammen med salat og dild.
- Skær forsigtigt skindet af laksen og skær laksefileterne i små stykker.
- Fordel salaten på to tallerkener, samt stykker af laks og æg skåret i både.
- Server evt. salaten med et stykke oldtidsbrød.
Leave a Reply