Opskrift på rigtig gode små tykke amerikanske bananpandekager.
Antal: ca. 10
INGREDIENSER
1 dl hvedemel
3 spsk sukker
2 tsk bagepulver
1 tsk salt, groft
2 æg
1½ dl let- eller skummetmælk
25g smeltet smør, afkølet
2 mell. st. bananer, modne
1 tsk vaniljesukker
1 knsp kanel, stødt
smør til bagning
FREMGANGSMÅDE
- Bland mel, sukker, bagepulver og salt sammen i en stor skål.
- Bland æg, mælk og afkølet smeltet smør i en separat skål og pisk det sammen.
- Tilføj de våde ingredienser i mel-blandingen, lidt ad gangen, mens der piskes, indtil du opnår en tyk dej.
- Mos bananerne godt og bland dem i dejen. Tilføj vaniljesukker og kanel.
- Varm en lille pande ved middelhøj varme og smelt en god klat smør. Hæld knapt 1 dl. dej midt på panden og bag pandekagen til den er godt gylden og har en sprød kant. Vend pandekagen og bag den færdig.
- Når alle pandekagerne er færdigbagt kan de serveres med bl.a.: vaniljeis, ahornsirup eller friske bær.
Leave a Reply