Utrolig lækker vinterret, som jeg selv er helt vild med. Et godt alternativ i stedet for traditionel and til Mortens aften.
Personer: 4
INGREDIENSER
1 løg
2 gulerødder
4 andelår
1 laurbærblad
vand, koldt
salt & peber
Sprøde kartoffelbåde:
1 ps kartofler
andefedt
salt, groft
Appelsinsalat:
2 appelsiner
4 hjertesalat
salt & peber
1 granatæble
Sauce:
50g smør
ca. 2 spsk hvedemel
væde
evt. en sjat fløde/mælk
FREMGANGSMÅDE
- Skræl løg og gulerødder og skær dem i tern.
- Kom grøntsagerne op i en stor gryde sammen med andelår, laurbær og ½ tsk groft salt. Dæk det hele med vand.
- Kog det hele op og skru ned. Lad det småsimre i 45 min. under låg. (Er dine andelår små skal de op af gryden efter 35 min.)
- Kom andefedt på en stor pande og steg kartoffelbådene ved middelhøj varme i fedtet. Drys med groft salt. Lad dem stege i ca. 10-15 min. (de må ikke blive smattede)
- Tag andelårene op af væden. Tør dem af med køkkenrulle, krydr med salt og peber og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Kom ligeledes de stegte kartoffelbåde på bagepladen, ved siden af andelårene.
- Bag andelårene og kartoflerne i en forvarmet ovn ved 225 grader, alm. ovn til skindet på andelårene er gyldent og sprødt. Slut evt. af med grill.
- Kog væden med grøntsagerne ind til ca det halve (du skal bruge det til saucen). Si grøntsagerne fra.
Sauce
- Smelt smør i en gryde og tilsæt melet lidt ad gang, mens du pisker. Tilsæt væde lidt ad gangen, til du opnår en tynd/mellem tyk sauce. Smag saucen til.
Appelsinsalat med granatæble
- Pres saften ud af appelsinerne og ned i en gryde. Lad saften koge op.
- Snit salaten i tynde strimler og kom det op i gryden med appelsinsaften. Vend salaten i saften, til bladene falder lidt sammen. Krydr med salt og peber.
- Halver granatæblet og bank med en ske på æblet, indtil alle kernerne er faldet ud. Granatæbler er ret saftige, så gør det over en skål. Drys kernerne over salaten.
- Server andelårene med de sprøde kartofler, appelsinsalaten og sauce.
Leave a Reply