Antiinflammatorisk burger

Antiinflammatorisk burger

Her får du opskriften på en antiinflammatorisk bruger, som er et sundere alternativ til den traditionelle burger med masser af kalorier.

Den består af en dejlig krydret kyllingebøf med ost, agurk, tomat, rødløg og ketchup, svøbt i spidskålsblade. Den smager fantastisk. Du vil ikke blive skuffet.

 

Personer. 4

INGREDIENSER

Kyllingebøf:
450g kyllingefars
2 tsk Himalaya salt
2 tsk paprika
1 fed hvidløg, presset
1 spsk teriyaki
1 tsk løgpulver
0,5 tsk chilipulver
4 spsk havregryn
6-8 skiver gouda ost
Olivenjomfru olie til stegning

Burgerfyld:
Den færdigstegte kyllingebøf med ost
Ketchup, light* (Kania med mindst 30% mindre sukker fra Lidl)
Rødløg, i tynde ringe
Agurk, skåret i skiver
Tomat, skåret i skiver (jeg brugte cherry tomater)

Ydermere:
ca. 8 st. spidskåls blade (du kan også vælge at bruge alm. iceberg salat)
Himalaya salt
Kogt vand

 

FREMGANGSMÅDE

Spidskålsblade:

  1. Sæt en el-kedel over med vand. 
  2. Kom spidskålsbladene i en stor skål med lidt salt og hæld det kogte vand henover, så det dækker bladene. Lad det stå, til burgeren skal samles.

Kyllingebøf:

  1. Kom alle ingredienserne i en skål og bland det rigtig godt sammen med hænderne. Det er vigtigt du blander det hele godt, så krydderierne bliver blandet godt ind i farsen.
  2. Form herefter farsen til fire bøffer og steg dem sprøde på en slip-let pande med ganske lidt olie. Når bøfferne er steg sprød på begge sider, kommer du ca. 2 skiver ost ovenpå hver bøf. Skru ned for varmen, læg låg på (eller en stor tallerken) og lad dem stege til de er gennemstegte og osten er smeltet.

Samling af burgeren:

  1. Skyl og skær agurk og tomat i skiver. Skær rødløg i tynde ringe.
  2. Hæld vandet fra spidskålsbladene og dyb dem tørre med køkkenrulle. Læg to blade side om side og kom fyldet på. Start med bøffen.
    Burgerfyld på spidskålsblade3. Luk herefter spidskålsbladene rundt om fyldet. Skær den over på midten, så er den lettere at spise.
    Burgerfyld i spidskålsblade4. Server burgeren med eks. lækre sprøde squash pommes frites.

 

* Bemærk at ketchup indeholder sukkerarter. Et andet alternativ skal foretrækkes, hvis sukker slet ikke ønskes. Du kan
   også benytte mayonnaise light, lavet på rapsolie.

5/5 - (1 vote)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette websted bruger cookies. Ved at fortsætte med at bruge dette websted accepterer du vores brug af cookies.