Opskrift på antiinflammatorisk og vegansk chili con carne med chokolade. Denne opskrift er lige så god som hvis den indeholdt kød, faktisk savnede vi slet ikke kødet, da jeg forleden dag serverede chili con carne for familien.
Personer: 4
INGREDIENSER
2 spsk ekstra jomfru olivenolie
1 rødt løg, fint hakket
2 fed hvidløg, finthakket
1 spsk spidskommen
0,5 spsk paprika
1 tsk chili, stødt
2 st snackpeber, i tern
1 ds hakkede tomater
1 karton purerede tomater, 500g
1 ds chili beans
1 ds baked beans
2 boullionsterninger, oksekød, smuldret
2 laurbærblade
0,5 dl balsamico, mørk (rød)
1 chili, rød, med kerner, finthakket
20g chokolade, mørk 46%
salt og peber
IDÉ TIL TILBEHØR
Brune ris
Majschips
Creme fraiche/skyr
Salat og friske agurk i skiver
FREMGANGSMÅDE
1. Kom olie i en gryde og steg løg og hvidløg i ca. 5 min.
2. Tilsæt krydderier, laurbærblade, boullion, snack-peber, balsamico og hakket- og purerede tomater.
Lad det simre i 30 min.
3. Tilsæt den finthakkede chili samt bønner og lad det simre i yderligere 20 min.
4. Skru helt ned for varmen og tilsæt hakket chokolade og smag til med salt og peber.
Lad det simre i ca. 10 min. og server retten herefter.
Leave a Reply