/
230 Views3

Opskrift på bagles brød til morgenmaden eller med fyld som en sandwich til frokost.

Antal: 10 stk.

INGREDIENSER
25g gær
3 dl vand, lunkent
1 tsk sukker
250g sigtemel
1 spsk olie
1 spsk salt, groft
ca. 25 g hvedemel
1 æg, sammenpisket, til pensling

FREMGANGSMÅDE

  1. Smuldr gæren i lunkent vand i en stor skål.
  2. Rør sukker og sigtemel i med en grydeske. Tilsæt olie og salt.
  3. Rør hvedemel i, indtil dejen er så fast at den kan æltes med hænderne. (gem 1 dl. mel).
  4. Ælt dejen glat og smidig. Kom mel i, indtil dejen næsten ikke klister til bordet mere. (Pas på du ikke kommer for meget mel i, da de herved bliver tørre).
  5. Læg dejen i en skål, tildækket med et tørt og rent viskestykke. Lad dejen hæve ved stuetemperatur i 1½ time.
  6. Del dejen i 10 stykker.
  7. Tril 10 lange pølser på ca. 25 cm. Form dem til ringe og tryk enderne grundigt sammen.
  8. Læg bagels ‘ene på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve i 30 min.
  9. Tænd ovnen på 220 grader, alm. ovn.
  10. Slå ægget ud i en lille skål og pisk det sammen med en gaffel. Pensl bagels ‘ene.
  11. Sæt bagepladen midt i ovnen og bag dem i ca. 15 min.
  12. Lad dem køle af på en bagerist.
  13. Kan serveres lune med smør og marmelade eller kolde som en sandwich med f.eks. salat, laks, røde løg og smøreost.

TIP!
De kan også vælge at komme solbær i dine bagels, hvilket jeg selv er helt vild med. 

3 kommentarer på dette indlæg:

Dette websted bruger cookies. Ved at fortsætte med at bruge dette websted accepterer du vores brug af cookies.