Opskrift på bagles brød til morgenmaden eller med fyld som en sandwich til frokost.
Antal: 10 stk.
INGREDIENSER
25g gær
3 dl vand, lunkent
1 tsk sukker
250g sigtemel
1 spsk olie
1 spsk salt, groft
ca. 25 g hvedemel
1 æg, sammenpisket, til pensling
FREMGANGSMÅDE
- Smuldr gæren i lunkent vand i en stor skål.
- Rør sukker og sigtemel i med en grydeske. Tilsæt olie og salt.
- Rør hvedemel i, indtil dejen er så fast at den kan æltes med hænderne. (gem 1 dl. mel).
- Ælt dejen glat og smidig. Kom mel i, indtil dejen næsten ikke klister til bordet mere. (Pas på du ikke kommer for meget mel i, da de herved bliver tørre).
- Læg dejen i en skål, tildækket med et tørt og rent viskestykke. Lad dejen hæve ved stuetemperatur i 1½ time.
- Del dejen i 10 stykker.
- Tril 10 lange pølser på ca. 25 cm. Form dem til ringe og tryk enderne grundigt sammen.
- Læg bagels ‘ene på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve i 30 min.
- Tænd ovnen på 220 grader, alm. ovn.
- Slå ægget ud i en lille skål og pisk det sammen med en gaffel. Pensl bagels ‘ene.
- Sæt bagepladen midt i ovnen og bag dem i ca. 15 min.
- Lad dem køle af på en bagerist.
- Kan serveres lune med smør og marmelade eller kolde som en sandwich med f.eks. salat, laks, røde løg og smøreost.
TIP!
De kan også vælge at komme solbær i dine bagels, hvilket jeg selv er helt vild med.
Bagels med to slags salat, æg og sprød bacon - CORIs KØKKEN
21. april 2021 at 19:18[…] bagels (købt eller du kan lave dem selv)2 slags salat efter eget ønske4 æg, hårdkogte8 skiver bacon8 skiver agurk / eller […]
Simple bagels med røget laks - CORIs KØKKEN
22. april 2021 at 18:56[…] købte bagels i ovnen eller på en brødrister. Overfladen må godt være lidt sprød. (Eller bag dine egne bagels […]