Banankage med chokoladestykker, overtrukket med chokolade og beklædt med hakkede hasselnødder. (FODMAP-venlig)
Antal: 1 kage
INGREDIENSER
4 bananer, modne
½ dl frisk brygget kaffe, kold
150g smør
250g sukker
3 æg
300g speltmel, fint sigtet økologisk
50g mørk chokolade, hakket
1½ tsk bagepulver
Overtræk:
100g mørk chokolade, smeltet
evt. knuste hasselnødder (FODMAP: max 15g pr. portion)
FREMGANGSMÅDE
- Tænd ovnen på 175 grader, alm ovn.
- Mos bananerne med kaffen.
- Pisk smør og sukker skummende. Rør æggene i et ad gangen.
- Bland mel og bagepulver. Rør melet i dejen sammen med de mosede bananer.
- Hak chokoladen og bland den i dejen.
- Hæld dejen i en smurt springform, 24 cm og bag kagen på en af de nederste ribber i ovnen i cirka 1 time.
- Lad kagen køle af på en rist.
- Smelt chokoladen over vandbad og overtræk kagen med chokoladen.
- Hak hasselnødder i en hurtighakker til det er meget fint og kom de hakkede hasselnødder rundt i hele kanten på kagen. BEMÆRK det er tilladt at få 15 g hasselnød pr. portion på FODMAP, det svarer til 1 stykke kage.
Leave a Reply