Banankage (FODMAP-venlig)

Banankage med chokoladestykker, overtrukket med chokolade og beklædt med hakkede hasselnødder. (FODMAP-venlig)

Antal: 1 kage

INGREDIENSER

4 bananer, modne
½ dl frisk brygget kaffe, kold
150g smør
250g sukker
3 æg
300g speltmel, fint sigtet økologisk
50g mørk chokolade, hakket
1½ tsk bagepulver

Overtræk:
100g mørk chokolade, smeltet
evt. knuste hasselnødder (FODMAP: max 15g pr. portion)

FREMGANGSMÅDE

  1. Tænd ovnen på 175 grader, alm ovn.
  2. Mos bananerne med kaffen.
  3. Pisk smør og sukker skummende. Rør æggene i et ad gangen.
  4. Bland mel og bagepulver. Rør melet i dejen sammen med de mosede bananer.
  5. Hak chokoladen og bland den i dejen.
  6. Hæld dejen i en smurt springform, 24 cm og bag kagen på en af de nederste ribber i ovnen i cirka 1 time.
  7. Lad kagen køle af på en rist.
  8. Smelt chokoladen over vandbad og overtræk kagen med chokoladen.
  9. Hak hasselnødder i en hurtighakker til det er meget fint og kom de hakkede hasselnødder rundt i hele kanten på kagen. BEMÆRK det er tilladt at få 15 g hasselnød pr. portion på FODMAP, det svarer til 1 stykke kage.
Stem på post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette websted bruger cookies. Ved at fortsætte med at bruge dette websted accepterer du vores brug af cookies.