Berliner

Opskrift på gode gammeldags berliner.

INGREDIENSER
25g gær
2 tsk vaniljesukker
1 dl hindbærmarmelade
8 dl rapsolie
5 dl hvedemel
1 knsp salt, groft
1 æg
100g smør, saltet, smeltet
2 dl letmælk, lunkent
0,5 dl sukker
1 tsk kardemomme

FREMGANGSMÅDE

  1. Rør gæren ud i mælken og tilsæt smør, sukker, vaniljesukker, æg og salt.
  2. Bland mel med kardemomme og rør det grundigt i dejen. Ælt dejen glat og smidig.
  3. Stil dejen til hævning et lunt sted i 30 min.
  4. Slå dejen ned og rul den tyndt ud på et melet bord.
  5. Stil dejen ud med et drikkeglas i et lige antal.
  6. Kom marmelade i midten af dejen og kom lidt vand på kanten med en finger hele vejen rundt. Læg herefter en anden halvdel over og tryk kanterne godt sammen.
  7. Varm olien op i en stor gryde og kom 2-3 boller i ad gangen. Kog dem gyldne. Vend dem en gang undervejs.
  8. Lad berlinerne dryppe af på nogle stykker køkkenrulle. Vend berlinerne i sukker, mens de stadig er lune.
5/5 - (1 vote)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette websted bruger cookies. Ved at fortsætte med at bruge dette websted accepterer du vores brug af cookies.