Nem opskrift på lækkert blødt og saftigt kernerugbrød.
Antal: 2 brød
INGREDIENSER
50g gær
8 dl vand, lunkent
1 god malt øl, 33 cl
2 spsk salt, groft
2 spsk honning
350g græskarkerner, grovhakkede
100g havregryn
400g solsikkekerner, grovhakkede
300g fuldkornshvedemel
300g rugmel
FREMGANGSMÅDE
- Rør gæren ud i lunken vand.
- Tilsæt de øvrige ingredienser, minus melet (kernerne skal bløde op).
- Lad blandingen stå tildækket i 1 time. Herefter skal blandingen være lettere hævet og boble.
- Kom melet i blandingen og rør godt rundt.
- Fordel dejen i 2 rugbrødsforme og lad dem efterhæve i 30 min.
- Bag brødene ved 180 grader, alm. ovn i 85-90 min.
- Slå rugbrødene ud af formene efter 10-15 min. afkøling og kom et klæde om.
TIP!
Rugbrødene egner sig til frysning. Opbevares i tætsluttet pose.
Leave a Reply