Blødt og saftigt kernerugbrød

Blødt og saftigt kernerugbrød

Nem opskrift på lækkert blødt og saftigt kernerugbrød.

Antal: 2 brød

INGREDIENSER
50g gær
8 dl vand, lunkent
1 god malt øl, 33 cl
2 spsk salt, groft
2 spsk honning
350g græskarkerner, grovhakkede
100g havregryn
400g solsikkekerner, grovhakkede
300g fuldkornshvedemel
300g rugmel

FREMGANGSMÅDE

  1. Rør gæren ud i lunken vand.
  2. Tilsæt de øvrige ingredienser, minus melet (kernerne skal bløde op).
  3. Lad blandingen stå tildækket i 1 time. Herefter skal blandingen være lettere hævet og boble.
  4. Kom melet i blandingen og rør godt rundt.
  5. Fordel dejen i 2 rugbrødsforme og lad dem efterhæve i 30 min.
  6. Bag brødene ved 180 grader, alm. ovn i 85-90 min.
  7. Slå rugbrødene ud af formene efter 10-15 min. afkøling og kom et klæde om.

 

 

TIP!
Rugbrødene egner sig til frysning. Opbevares i tætsluttet pose.

Stem på post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette websted bruger cookies. Ved at fortsætte med at bruge dette websted accepterer du vores brug af cookies.