Opskrift på god og luftig blomkålsgratin, som jeg selv elsker at spise.
Personer: 2 voksne 2 børn
INGREDIENSER
450g blomkålsbuketter
1-1½ tsk salt, groft
lidt peber
225g kogt, røget skinke i strimler eller tern
135g hvedemel
4 dl mælk
15g smør
4 æggeblommer
4 æggehvider
ca 2½ spsk rasp
Pynt: purløg
FREMGANGSMÅDE
- Tænd ovnen på 175 grader, alm. ovn.
- Kom de små blomkålsbuketter i kogende letsaltet vand og kog dem i 4 min. Kom dem herefter i en si til afdrypning.
- Kom mel og 2 dl mælk i en gryde. Pisk det til en tyk jævning.
- Tilsæt resten af mælken samt smør og bring det i kog under piskning.
- Tag gryden af varmen og lad det køle af.
- Find to skåle; en lille og en mellemstor røreskål. Slå æggene ud, æggeblommerne i en lille skål og æggehviden i røreskålen.
- Pisk æggehviderne godt stive.
- Pisk æggeblommer i gryden, lidt af gangen og tilsæt skinke, blomkål, salt og peber.
- Vend forsigtigt de stive æggehvider i gryden med en dejskraber.
- Smør et ildfastfad med smør og drys med rasp.
- Hæld forsigtigt det hele i fadet.
- Bag blomkålsgratinen i ovnen i ca. 50-60 min. eller indtil den er gylden og fast. Drys med frisk klippet purløg.
- Server blomkålsgratinen straks.
Kan evt. serveres med groft brød og friske salatblade og skiveskårene tomater.
TIP!
Prøv også at udskifte blomkål med broccoli.
Leave a Reply