Boller i karry med to slags kål

Boller i karry med to slags kål

Antiinflammatorisk opskrift på boller i karry med to slags kål, som jeg virkelig syntes smager godt.
Kontra ris, giver kålblandingen sammen med saucen en mere intens og kraftig smag.

Faktisk kan jeg bedre lide kål som tilbehør end ris, da smagen bliver flad med eks. brune ris, som jeg også har prøvet.

Det er kombinationen af saucen, kødbollerne og den stegte kål der giver “magien”.


Personer: 4-6


INGREDIENSER

Kødboller:
800g kyllingefars
4 æg
2 tsk frisk ingefær, fintrevet
3 stilke forårsløg
4 fed hvidløg, presset
4 tsk Himalaya salt
2½ tsk peber, sort, friskkværnet
ca. 3 spsk speltmel, sigtet (andre meltyper kan også benyttes)

Sauce:
8 spsk rapsolie, friskpresset
4 spsk karry, alm.
4 tsk gurkemeje
8 spsk speltmel, sigtet (andre meltyper kan også benyttes)
8 dl hønsefond
2 ds kokosmælk, light
salt & peber

Tilbehør:
1 spidskåls hoved
4-6 håndfulde frisk grønkål
ca. 6 spsk oliven Jomfru olie
Salt

FREMGANGSMÅDE

Kødboller

  1. Rør farsen sammen med æg, ingefær, forårsløg, hvidløg, salt og peber. Tilsæt en spsk mel af gangen, til du opnår en mere fast konsistens.
  2. Form bollerne og kom dem i kogene vand. Lad dem stå under kogepunktet i ca. 8-10 min. Bollerne vil lægge sig i overfladen, når de er færdige. (For at være sikker, kan du prøve at tage en kødbolle fra og skære over).
  3. Dræn kødbollerne.

Sauce

  1. Varm rapsolien op i en stor gryde. Kom krydderierne i olien og brænd dem hurtigt af.
  2. Tilsæt lidt mel ad gangen mens du pisker.
  3. Hæld halvdelen af hønsebouillon i gryden under konstant piskning. Når det begynder at tykne, tilsættes resten.
    Herefter tilsættes kokosmælk. Kog saucen op og skru herefter ned for varmen. Kom kødbollerne i og lad saucen småsimre til kålen er færdig. Smag til med salt og peber.

Kål

  1. Kog vand på en elkedel. Kom den ønskede mængde grønkål i en skål med lidt salt og hæld det kogene vand herover så det dækker kålen. Lad stå i ca. 5 min.
  2. Imens snittes hvidkål fint og kommes på en varm pande med olie. Vend det hele godt og drys med salt.
    Steg hvidkålen i ca. 10 min. ved middelhøj varme, så kålen karamelliserer. 
  3. Dræn grønkålen.

Server boller i karry med spidskål, drysset med grøntkål.

Boller i karry med to slags kål

Denne opskrift er hentet med inspiration fra bogen “Den store antiinflammatoriske kostguide” af Martin Kreutzer & Anne Larsen.

5/5 - (2 votes)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette websted bruger cookies. Ved at fortsætte med at bruge dette websted accepterer du vores brug af cookies.