Boller i karry

Nem og hurtig opskrift på boller i karry der smager af noget, uden af være så stærk at børnene ikke kan spise den.

Personer: 4

INGREDIENSER
2 pk medister á 500g
100g smør/margarine
1 terning grøntsagsbouillon
4 spsk hvedemel (med top)
2 spsk karry, stødt, alm
2 ps ris, løse i kogepose
3 tsk salt, groft
½ tsk peber, sort, kværnet
evt. purløg

 

FREMGANGSMÅDE

Kødboller

  1. Sæt en 2½ l. gryde over med vand
  2. Klip hul i enden af medisterpølsen og træk, mens du klemmer blødt en klump kød ud til en bolle
  3. Når vandet koger, kommer du kødbollerne heri.
  4. Bollerne tages op med en hullet grydeske når de kommer op til overfladen. Læg dem på en dyb tallerken.
     

Sauce

  1. Opløs bouillon terningen i kødbollevandet og tilsæt 2 tsk. salt. Tag gryden fra varmen.
  2. Smelt smør i en stor gryde og tilsæt karry. Lad smørret smelte helt og brænd karryen af.
  3. Kom en spsk. mel i smørret ad gangen, mens du rører med et piskeris.
  4. Tilsæt kødbollevandet lidt af gangen, via en si med klæde, indtil du har opnået en passende tykkelse
  5. Kom nu kødbollerne i saucen
  6. Skru helt ned for varmen og lad saucen simre let, indtil risene er færdige.
  7. Smag til med salt, peber og evt. karry før servering.
     

Ris

  1. Kog risene i letsaltet vand efter anvisning på pakken.
  2. Servere ris og sauce hver for sig, eller kom risene op i saucen og bland det godt. Drys evt. med klippet purløg.
Stem på post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette websted bruger cookies. Ved at fortsætte med at bruge dette websted accepterer du vores brug af cookies.