Nem og hurtig opskrift på boller i karry der smager af noget, uden af være så stærk at børnene ikke kan spise den.
Personer: 4
INGREDIENSER
2 pk medister á 500g
100g smør/margarine
1 terning grøntsagsbouillon
4 spsk hvedemel (med top)
2 spsk karry, stødt, alm
2 ps ris, løse i kogepose
3 tsk salt, groft
½ tsk peber, sort, kværnet
evt. purløg
FREMGANGSMÅDE
Kødboller
- Sæt en 2½ l. gryde over med vand
- Klip hul i enden af medisterpølsen og træk, mens du klemmer blødt en klump kød ud til en bolle
- Når vandet koger, kommer du kødbollerne heri.
- Bollerne tages op med en hullet grydeske når de kommer op til overfladen. Læg dem på en dyb tallerken.
Sauce
- Opløs bouillon terningen i kødbollevandet og tilsæt 2 tsk. salt. Tag gryden fra varmen.
- Smelt smør i en stor gryde og tilsæt karry. Lad smørret smelte helt og brænd karryen af.
- Kom en spsk. mel i smørret ad gangen, mens du rører med et piskeris.
- Tilsæt kødbollevandet lidt af gangen, via en si med klæde, indtil du har opnået en passende tykkelse
- Kom nu kødbollerne i saucen
- Skru helt ned for varmen og lad saucen simre let, indtil risene er færdige.
- Smag til med salt, peber og evt. karry før servering.
Ris
- Kog risene i letsaltet vand efter anvisning på pakken.
- Servere ris og sauce hver for sig, eller kom risene op i saucen og bland det godt. Drys evt. med klippet purløg.
Leave a Reply