/
242 Views0
Brownie uden sukker og mel

Jeg elsker duften der spreder sig i køkkenet når denne browniekage uden sukker og mel, står i ovnen.

Endnu bedre er det at spise et stykke når den er færdigbagt. Det er den bedste glutenfrie kage jeg har smagt, men jeg røber ikke hvor mange stykker jeg kan spise. 🙂

INGREDIENSER

300g dadler, friske, uden sten
1 appelsin, saften herfra
150g cashewnødder, grofthakket 
3 spsk ren kakaopulver
1 tsk kanel, stødt
1 tsk vanilijesukker
3 spsk rapsolie
3 spsk kokosolie
0,5 tsk Himalaya salt
4 æg
smør til formen

Topping: 100g chokolade*, mørk, smeltet (kan undlades)

FREMGANGSMÅDE

1. Start med at tænde ovnen på 175 grader, alm. ovn.
2. Hak dadler og cashewnødder groft.
3. Kom de hakkede dadler og nødder op i en foodprocessor, sammen med saften fra appelsinen, kakaopulver, kanel,
    vaniljesukker, kokosolie og rapsolie og blend det sammen til en jævn masse.
4. Tilsæt nu et æg ad gangen. Lad ægget kort blive kørt sammen i massen, før du tilsætter det næste.
5. Smør en kageform 22×22 cm og kom kagedejen heri. Glat overfladen ud med en ske.
6. Stil kagen midt i ovnen i 35 min. Lad browniekagen køle af.
7. Kom chokoladen i en lille skål og stil den i mikroovnen i ca. halvandet til to min. Rør det rundt med en ske.
8. Når kagen er afkølet, hældes den smeltede chokolade udover kagen. Træk chokoladen glat med en palet. 
9. Skær browniekagen ud i 9 firekanter og pynt den evt. med friske bær.

Browniekagen skal opbevares i køleskabet. Holder sig i ca. 3 dage.

*Bemærk chokolade indeholder sukker, jo højere et kakaoindhold chokoladen indeholder, desto mindre sukker. 
  Alternativt kan du i stedet droppe chokoladen og servere browniekagen med hjemmelavet sund bananis.

Næringsindhold pr. stk. kage ved 9 stk.

KALORIERPROTEINKULHYDRATERFEDT
2805g31,8g15,8g
5/5 - (1 vote)

Skriv kommentar:

Dette websted bruger cookies. Ved at fortsætte med at bruge dette websted accepterer du vores brug af cookies.