Brunkål og røget bacon

God opskrift på brunkål og røget bacon.

Personer: 4

INGREDIENSER

1820g hvidkålshoved (ca. ½ hvidkålshoved)
100g smør
100g sukker
1 laurbærblad
½ tsk timian, tørret/frisk
1 kvart tsk muskatnød, stødt
1 spsk salt, groft
½ tsk peber, sort, kværnet
1 dl vand, koldt
½ svinebouillon terning
1000-1200g røget bacon

FREMGANSMÅDE

  1. Skyl hvidkålen og fjern stokken. Snit hvidkålen fint.
  2. Smelt sukker i en stor tykbundet gryde ved svag varme. Tilsæt margarine. Når massen har en brun karamelliseret konsistens tilsættes den fintsnittede hvidkål. Lad den brune i 5 min.
  3. Tilsæt krydderier og vand med opløst svinebouillon.
  4. Kom den røgede bacon i og gem den godt i kålen.
  5. Lad retten simre under låg ved svag varme i 2-3 timer til væsken er væk og kødet mørt. (Retten må ikke udtørre, i så fald tilsættes lidt mere vand)
  6. Server med mørkt rugbrød og sennep.
Stem på post

Dette websted bruger cookies. Ved at fortsætte med at bruge dette websted accepterer du vores brug af cookies.