God opskrift på brunkål og røget bacon.
Personer: 4
INGREDIENSER
1820g hvidkålshoved (ca. ½ hvidkålshoved)
100g smør
100g sukker
1 laurbærblad
½ tsk timian, tørret/frisk
1 kvart tsk muskatnød, stødt
1 spsk salt, groft
½ tsk peber, sort, kværnet
1 dl vand, koldt
½ svinebouillon terning
1000-1200g røget bacon
FREMGANSMÅDE
- Skyl hvidkålen og fjern stokken. Snit hvidkålen fint.
- Smelt sukker i en stor tykbundet gryde ved svag varme. Tilsæt margarine. Når massen har en brun karamelliseret konsistens tilsættes den fintsnittede hvidkål. Lad den brune i 5 min.
- Tilsæt krydderier og vand med opløst svinebouillon.
- Kom den røgede bacon i og gem den godt i kålen.
- Lad retten simre under låg ved svag varme i 2-3 timer til væsken er væk og kødet mørt. (Retten må ikke udtørre, i så fald tilsættes lidt mere vand)
- Server med mørkt rugbrød og sennep.