Opskrift på brunkage figurer med en mild smag.
Antal: 45 stk. Tid: 2 dage
INGREDIENSER
1½ tsk potaske
½ dl vand, koldt
250g smør/bage margarine
200g lys sirup
200g sukker
550g hvedemel
1 brev brunkagekrydderi
100g mandelmel
Pynt:
150g flormelis
1 spsk vand, kogende
1 tsk konditorfarve
krymmel
FREMGANGSMÅDE
Dag 1
- Opløs potasken i koldt vand.
- Bring margarine, sirup og sukker i kog i en gryde, rør den opløste potaske i og lad blandingen køle af til den er “lillefinger-varm”.
- Rør mel, brunkagekrydderi og mandelmel i sukkermassen og ælt dejen godt. Del dejen op i mindre portioner og tryk dem flade (Så er det nemmere at rulle dejen ud). Pak portionerne ind i husholdningsfilm og læg dem i køleskabet i mindst 12 timer.
Dag 2
- Tænd ovne på 180 grader, alm. ovn.
- Rul dejen ud i cirka 3 mm tykkelse på et let melet bord.
- Udstik dejen med figurer og læg figurerne på en bageplade, belagt med bagepapir.
- Bag brunkage figurerne midt i ovnen i cirka 8 minutter.
- Afkøl kagerne på en bagerist og pynt herefter kagerne med glasur og krymmel når de er helt kolde.
- Opbevar brunkage figurerne i en tætsluttet beholder.
TIP!
Skal kagerne ikke spises med det samme, er det en god idé at vente med at pynte dem til samme dag som de skal spises, så de ikke mister deres sprødhed.
Mørdejen kan opbevares i køleskabet i op til en måned eller fryses ned til senere brug.
Leave a Reply