Brunsviger kagemand/kagedame

Opskrift på en kagemand / kagedame lavet på brunsviger.

Personer: 20-25

INGREDIENSER

Kagedej:
600g hvedemel
200g smør
50g sukker
50g gær
2 æg
2 dl mælk
 
Remonce:
150g smør
250g brun farin
2 spsk kanel, stødt
 
Glasur:
Flormelis rørt op med lidt vand. (Glasuren skal ikke være for tynd, så løber den)
 
Pynt:
1 ps Haribo slik
½ ps slik snørebånd til hår

FREMGANGSMÅDE

Tænd ovnen på 180 grader, alm. ovn. 

Dej til kagemand / kagedame

  1. Varm mælken til den er lillefinger-varm.
  2. Skær smørret i skiver, smelt det, kom mælken i smørret og opløs gæren heri.
  3. Bland resten af ingredienserne i og ælt til dejen er glat.

Remonce

  1. Skær smørret i skiver og smelt det.
  2. Rør farin og kanel i. Rør det godt sammen til smørret er indarbejdet og der opnås en
    tyk mase.

Udformning af Kagemand / kagedame

  1. Rul dejen ud til stor firkant, så den passer til din bageplade.
  2. Snit i dejen med en kniv så det ligner en kagemand eller -dame. Fødder (hvis det er en mand), kjole (hvis det er en pige/dame), arme og hoved
  3. Tryk forsigtigt huler over hele dejen med fingrene (dette gøres så remoncen bedre bliver på dejen når den bages)
  4. Fordel remoncen hen over dejen.
  5. Bages midt i ovnen i 10-15 min. eller indtil dejen er gylden og sukkeret bobler.
    Hold øje med den. Pas på sukkeret ikke brænder på, det smager ikke godt og lugter forfærdeligt.

Pyntning af kagemand / kagedame
Når kagen er afkølet, blandes glasuren og kommes i en sprøjtepose eller en frysepose, hvor der klippes et lille hul i spidsen. Tegn med glasuren kagemanden / -damen op. Pynt med slik og snørebånd.

Stem på post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette websted bruger cookies. Ved at fortsætte med at bruge dette websted accepterer du vores brug af cookies.