Burger- og sandwich boller

Opskrift på mættende burger- og sandwich boller, som både er glutenfri og FODMAP-venlige. Antal: 4 stk.

INGREDIENSER

1 dl vand, lunkent
25g gær
15g fiber HUSK (den gule)
1 tsk koriander, stødt
2 tsk basilikum, tørret
1½ tsk salt, groft
1 æg
50g hirseflager
250g fuldkornsrismel
100g rismel
1 tsk ahornsirup
½ dl ekstra jomfru olivenolie
3 spsk maizena
 
Pensling:
1 æg, sammenpisket
 
Drys:
sesam- og hørfrø

FREMGANGSMÅDE

  1. Kom lunkent vand i skålen til din røremaskine. Udrør gæren heri.
  2. Kom herefter salt og feber husk heri. Rør rundt så det ikke klumper.
  3. Tilsæt de resterende ingredienser og rør dejen hurtigt sammen på røremaskine. Dejen skal være blød.
  4. Form 4 lige store boller af dejen og kom dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  5. Lad dem hvile i 40 minutter tildækket.
  6. Pensl bollerne med sammenpisket æg og drys med frø.
  7. Bages midt i ovnen ved 200 grader, alm. ovn i ca. 35-40 minutter.
  8. Lad dem køle af på en rist.
     

TIP!
Bollerne kan holde sig i cirka 2 dage i tætlukket frysepose eller kan fryses til senere brug.

Stem på post

1 Comment

  1. […] BurgerbollerFølg anvisning som beskrevet under opskriften “Burger- og sandwich boller“. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette websted bruger cookies. Ved at fortsætte med at bruge dette websted accepterer du vores brug af cookies.