Opskrift på mættende burger- og sandwich boller, som både er glutenfri og FODMAP-venlige. Antal: 4 stk.
INGREDIENSER
1 dl vand, lunkent
25g gær
15g fiber HUSK (den gule)
1 tsk koriander, stødt
2 tsk basilikum, tørret
1½ tsk salt, groft
1 æg
50g hirseflager
250g fuldkornsrismel
100g rismel
1 tsk ahornsirup
½ dl ekstra jomfru olivenolie
3 spsk maizena
Pensling:
1 æg, sammenpisket
Drys:
sesam- og hørfrø
FREMGANGSMÅDE
- Kom lunkent vand i skålen til din røremaskine. Udrør gæren heri.
- Kom herefter salt og feber husk heri. Rør rundt så det ikke klumper.
- Tilsæt de resterende ingredienser og rør dejen hurtigt sammen på røremaskine. Dejen skal være blød.
- Form 4 lige store boller af dejen og kom dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Lad dem hvile i 40 minutter tildækket.
- Pensl bollerne med sammenpisket æg og drys med frø.
- Bages midt i ovnen ved 200 grader, alm. ovn i ca. 35-40 minutter.
- Lad dem køle af på en rist.
TIP!
Bollerne kan holde sig i cirka 2 dage i tætlukket frysepose eller kan fryses til senere brug.
Burger med tomatrelish (FODMAP-venlig) - CORIs KØKKEN
7. april 2021 at 09:11[…] BurgerbollerFølg anvisning som beskrevet under opskriften “Burger- og sandwich boller“. […]