
Opskrift på chili con carne.
Personer: 4
INGREDIENSER
2 løg
3 fed hvidløg
2-3 chilier
1 peberfrugt, grøn
500g oksekød, hakket
1 spsk olie
2 ds kidneybønner
2 ds flåede tomater
1 spsk oregano
1 tsk spidskommen
2 laurbærblade
salt & peber
Tilbehør:
salat blade
agurk, i skiver
tomat i skiver
creme fraiche
godt brød
FREMGANGSMÅDE
- Pil skrællen af løgene. Skær løget over på langs fra rod til top. Læg det halve løg med den flade side ned mod skærebrættet. Hold fast i roden af løget. Skær fra top mod rod, men ikke igennem den, roden holder løget sammen. Hak derefter på den anden led, så det bliver til små tern.
- Pil hvidløgene og pres dem i en hvidløgspresser.
- Flæk chilierne og skrab kernerne ud, under rindende vand. Hak chilierne i små tern. Vask straks hænderne.
- Flæk peberfrugten og fjern kernerne og stilken. Skær peberfrugten ud i tern.
- Brun kødet i olie i en gryde ved god varme.
- Tilsæt løg og steg i ca. 5 min. Rør jævnligt. Kom de ordnede grøntsager, hvidløg og chili i, og rør godt rundt.
- Åbn dåserne med bønner. Hæld dem i en si, og lad dem dryppe af. Kom bønnerne i gryden.
- Åbn dåserne med tomater. Hæld dem i en si, og lad dem dryppe af. Hak tomaterne og kom dem i gryden.
- Tilsæt krydderierne til retten og lad den koge under låg i ½ time ved svag varme. Smag til med salt, peber og evt. mere chili.
TIP!
Chili con carne kan variere i styrken fra mild til meget stærk. Hvis du tilsætter kernerne fra chilien, bliver retten stærkere. Derudover er det mængden af chilier, der afgør styrken samt hvilken type chili der benyttes.