Chokolade dessert med is og appelsinsauce

Er du vild med chokolade, så er denne dessert måske noget for dig, da den bombardere dig med chokoladesmag.

Antal: 1 kage

INGREDIENSER

Kage:
150g margarine
1 dl kakaopulver
2 æg
250g sukker
1 tsk vaniljesukker
1 tsk kanel, stødt
3 dl hvedemel
1½ dl kaffe, stærk
50g hakket mørk chokolade 77%
 
Pynt/topping:
1 ps mousse med chokolade smag
½ ps chokolade spåner
revet appelsinskal
 
Appelsinsauce:
4 appelsiner, pressede
1 appelsin, i skiver
½ citron, presset
4 spsk sukker
1 vaniljestang
½ tsk vanilje aroma

FREMGANGSMÅDE

Kage

  1. Smelt smørret og vend kakao heri.
  2. Pisk æg og sukker til en lys og luftig mase. Hæld vaniljesukker, kakaoblandingen, kaffe og mel i æggemassen og bland det godt.
  3. Skær chokoladen i små stykker og vend dem i.
  4. Kom bagepapir i bunden af en springform (ca. 22 cm. i diameter) og hæld dejen heri.
  5. Bag midt i oven ved 175 grader, alm. ovn i ca. 25 min.
  6. Lad kagen køle af på en rist, mens du laver chokolade moussen, som beskrevet på posen.
  7. Når kagen er afkølet, pyntes den med moussen, chokoladespåner og revet appelsinskal.




Appelsinsauce

  1. Pres appelsin og citron ned i en gryde.
  2. Skær vaniljestangen igennem på langs og skrab kornene ud. Kom kornene og den tomme vaniljestang op i gryden.
  3. Tilsæt sukker og vanilje aroma og lad det hele koge uden låg i ca. 20 min.
  4. Stil gryden i køleskabet til den er kold.

 

Server kagen med vaniljeis og kold appelsinsauce.

 

TIP!
Kagen er bedst efter et døgn i køleskabt, da den får en fastre konsistens.

4.5/5 - (2 votes)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette websted bruger cookies. Ved at fortsætte med at bruge dette websted accepterer du vores brug af cookies.