Er du vild med chokolade, så er denne dessert måske noget for dig, da den bombardere dig med chokoladesmag.
Antal: 1 kage
INGREDIENSER
Kage:
150g margarine
1 dl kakaopulver
2 æg
250g sukker
1 tsk vaniljesukker
1 tsk kanel, stødt
3 dl hvedemel
1½ dl kaffe, stærk
50g hakket mørk chokolade 77%
Pynt/topping:
1 ps mousse med chokolade smag
½ ps chokolade spåner
revet appelsinskal
Appelsinsauce:
4 appelsiner, pressede
1 appelsin, i skiver
½ citron, presset
4 spsk sukker
1 vaniljestang
½ tsk vanilje aroma
FREMGANGSMÅDE
Kage
- Smelt smørret og vend kakao heri.
- Pisk æg og sukker til en lys og luftig mase. Hæld vaniljesukker, kakaoblandingen, kaffe og mel i æggemassen og bland det godt.
- Skær chokoladen i små stykker og vend dem i.
- Kom bagepapir i bunden af en springform (ca. 22 cm. i diameter) og hæld dejen heri.
- Bag midt i oven ved 175 grader, alm. ovn i ca. 25 min.
- Lad kagen køle af på en rist, mens du laver chokolade moussen, som beskrevet på posen.
- Når kagen er afkølet, pyntes den med moussen, chokoladespåner og revet appelsinskal.
Appelsinsauce
- Pres appelsin og citron ned i en gryde.
- Skær vaniljestangen igennem på langs og skrab kornene ud. Kom kornene og den tomme vaniljestang op i gryden.
- Tilsæt sukker og vanilje aroma og lad det hele koge uden låg i ca. 20 min.
- Stil gryden i køleskabet til den er kold.
Server kagen med vaniljeis og kold appelsinsauce.
TIP!
Kagen er bedst efter et døgn i køleskabt, da den får en fastre konsistens.
Leave a Reply