Min helt egen opskrift på en lækker chokolade dessert hvor der er nok til 10 personer. Et lille stykke er alt hvad man behøver, da kagen er meget robust. Server kagen sammen med friske jordbær (eller andre friske bær), der giver desserten en god balance.
INGREDIENSER
50g margarine
1 dl kakaopulver
2 æg
250g sukker
1 tsk vaniljesukker
1 tsk kanel, stødt
3 dl hvedemel
1½ dl kaffe, stærk
1 ps mousse med vanilje smag
1 bk jordbær, friske
75g chokolade, lys, hakket
½ ps chokolade spåner
FREMGANGSMÅDE
- Smelt smørret og vend kakao heri.
- Pisk æg og sukker til en lys og luftig masse. Hæld vaniljesukker, kakaoblandingen, kaffe og mel i æggemassen og bland det godt.
- Skær chokoladen i små stykker og vend dem i.
- Kom bagepapir i bunden af en springform (ca. 22 cm. i diameter) og hæld dejen heri.
- Bag midt i oven ved 175 grader, alm. ovn i ca. 25 min.
- Lad kagen køle af på en rist, mens du laver vanilje moussen, som beskrevet på posen.
- Når kagen er afkølet, pyntes den med moussen, chokoladespåner og serveres med jordbær.
TIP!
Kagen er bedst efter et døgn i køleskabt, da den får en fastre konsistens.. Kagen kan også i stedet for mousse og chokolade spåner, serveres med is og friske bær.
Leave a Reply