Opskrift på corden bleu med kartoffelbåde og lun bønnesalat bestående af grønne bønner, rødbede og ristede græskarkerner, som giver retten et godt sammenspil. I stedet for at lave corden bleu selv, kan du også sagtens købe dem færdiglavet.
Personer: 4
INGREDIENSER
Kartoffelbåde:
800g kartofler
3 spsk olie
1½ tsk salt, groft
1 drys peber, kværnet, sort
½ tsk paprika
2 fed hvidløg
Bønnesalat:
250g grønne bønner, frosne
1 st rødbede, rå
1 fed hvidløg, presset
½ håndfuld græskarkerner
smag til med salt
Corden bleu:
4 skiver kalvefilet (ca. 400g)
4 skiver ost 29% (45plus) (ca. 80g)
4 skiver kogt, røget skinke (ca. 80g)
1 æggehvide
50g hvedemel
1 tsk salt, groft
peber, sort, kværnet
1 æg, sammenpisket
50g rasp
Stegning: smør/margarine
FREMGANGSMÅDE
Kartoffelbåde
- Tænd ovnen på 200 grader, alm. ovn.
- Skræl kartoflerne og skær dem i tynde både
- Kom kartoflerne i et stort fad
- Tilsæt olie, presset hvidløg og krydderier. Bland det godt.
- Sæt fadet midt i ovnen i ca. 1 time.
Cordon bleu
- Bank kødet ud til en tykkelse på ca. 1 cm.
- På halvdelen af kødskiverne lægges en skive ost og en skive skinke, der knapt må nå ud til kanterne.
- Smør herefter med æggehvide, før kødet foldes sammen og fæstnes med tandstikkere eller kødpinde.
- Vend dem i mel, der er blandet med salt og peber.
- Paneres derefter i sammenpisket æg og rasp.
- Smørret kommes på panden. Når smørret er gyldent lægges kødet på panden. Steg i 3-4 min. på hver side.
- Kødpindene fjernes, og kødet anrettes på et fad.
Bønnesalat
- Kom olien på en varm pande og tilsæt bønnerne. Lad dem stege i ca. 5 min. til de er bløde.
- Skræl det øverste lag af rødbeden og skræl herefter den friske del af rødbeden ned på panden.
- Tilsæt hvidløg.
- Et par minutter før salaten er færdig, (smag på bønnerne) tilsættes græskarkerner og der smages til med salt.
Leave a Reply