Cordon bleu med kartoffelbåde og lun bønnesalat

Opskrift på corden bleu med kartoffelbåde og lun bønnesalat bestående af grønne bønner, rødbede og ristede græskarkerner, som giver retten et godt sammenspil. I stedet for at lave corden bleu selv, kan du også sagtens købe dem færdiglavet.

Personer: 4

INGREDIENSER

Kartoffelbåde:
800g kartofler
3 spsk olie
1½ tsk salt, groft
1 drys peber, kværnet, sort
½ tsk paprika
2 fed hvidløg
 
Bønnesalat:
250g grønne bønner, frosne
1 st rødbede, rå
1 fed hvidløg, presset
½ håndfuld græskarkerner
smag til med salt
 
Corden bleu:
4 skiver kalvefilet (ca. 400g)
4 skiver ost 29% (45plus) (ca. 80g)
4 skiver kogt, røget skinke (ca. 80g)
1 æggehvide
50g hvedemel
1 tsk salt, groft
peber, sort, kværnet
1 æg, sammenpisket
50g rasp
Stegning: smør/margarine


FREMGANGSMÅDE

Kartoffelbåde

  1. Tænd ovnen på 200 grader, alm. ovn.
  2. Skræl kartoflerne og skær dem i tynde både
  3. Kom kartoflerne i et stort fad
  4. Tilsæt olie, presset hvidløg og krydderier. Bland det godt.
  5. Sæt fadet midt i ovnen i ca. 1 time.

Cordon bleu

  1. Bank kødet ud til en tykkelse på ca. 1 cm.
  2. På halvdelen af kødskiverne lægges en skive ost og en skive skinke, der knapt må nå ud til kanterne.
  3. Smør herefter med æggehvide, før kødet foldes sammen og fæstnes med tandstikkere eller kødpinde.
  4. Vend dem i mel, der er blandet med salt og peber.
  5. Paneres derefter i sammenpisket æg og rasp.
  6. Smørret kommes på panden. Når smørret er gyldent lægges kødet på panden. Steg i 3-4 min. på hver side.
  7. Kødpindene fjernes, og kødet anrettes på et fad.

Bønnesalat

  1. Kom olien på en varm pande og tilsæt bønnerne. Lad dem stege i ca. 5 min. til de er bløde.
  2. Skræl det øverste lag af rødbeden og skræl herefter den friske del af rødbeden ned på panden.
  3. Tilsæt hvidløg.
  4. Et par minutter før salaten er færdig, (smag på bønnerne) tilsættes græskarkerner og der smages til med salt.
4/5 - (1 vote)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette websted bruger cookies. Ved at fortsætte med at bruge dette websted accepterer du vores brug af cookies.