Denne lasagne er meget nem at lave, og er heller ikke så tidskrævende – også er den børnevenlig. Den er mild i smagen, men smager af noget. I bund og grund har jeg benyttet de ingredienser jeg havde til rådighed den dag. Tilføj evt. årstidens grøntsager i lasagnen eller dem du bedst kan lide.
Personer: 4-6
INGREDIENSER
500g oksekød, hakket
1 løg, hakket
3 gulerødder, revet
1 ds tomater, hakkede
1 lille ds tomatpuré
10 basilikum blade, friske
1 god håndfuld spinat, helbladet
½ tsk urtesalt
1 tsk havsalt
½ tsk peber, kværnet, sort
4 fed hvidløg, presset
½-1 chili, frisk, uden kerner (undlad evt. hvis der er børn til bords)
1 tsk oregano
ca. 8 lasagne plader
1 oksekøds bouillon terning
0,5 L mornay sauce (købes færdig ell. laves selv)
1 dl vand
1 peberfrugt, rød
½ agurk
½ salathoved
evt. lidt revet ost
Stegning: olie
FREMGANGSMÅDE
- Brun løg med kødet i en gryde med olie. Når kødet er brunt, tilsættes de hakkede tomater, tomat pure, groft revet gulerødder, chili, vand, bouillon terning samt krydderier. Lad det koge i 5 min.
- Tænd oven på 200 grader, alm. ovn.
- Tilsæt helbladet spinat og frisk basilikum. Lad det koge yderligere i 5-10 min.
- Læg nu skiftevis lasagne plader, kødsauce og mornay sauce i et ildfast fad. Stil i ovnen i 25-30 min. I mens skyldes og skæres salat, rød peber og agurk til salat.
- Når lasagnen er færdig, drysses der med revet ost ovenpå og lad den hvile i 5 min. før servering.
TIP!
Lasagnen kan sagtens laves dagen i forvejen og varmes op i ovnen.
Leave a Reply