Cori’s ovnbagte chips

Jeg har eksperimenteret i den forgående weekend på at lave chips, som er fedtfattigere end dem man kan købe og som smager godt. Dette er resultatet – og børnene elsker dem.

INGREDIENSER
150g kartofler i skiver (vægt i skiver)
1 spsk oliven jomfru olie
½ tsk salt, fint
1 tsk paprika

FREMGANGSMÅDE

  1. Skræl kartoflerne og skær dem i meget tynde skiver.
  2. Læg dem ud på halvdelen af et tørt og rent viskestykke. Fold viskestykket over skiverne og pres let, indtil de har en tør overflade.
  3. Kom olie og krydderier i en lille skål. Rør rundt.
  4. Kom kartoffelstykkerne op i olien og sørg for at blande det rigtig godt.
  5. Læg skiverne fladt ud på en bageplade med bagepapir.
  6. Bag dem i ovnen ved 180 grader, varmluft i ca. 10 min. Chipsene skal være let gyldne, ikke mørke eller brune.
  7. Hold bagepapiret i begge sider og lad chipsene glide ned på (rent) køkkenbord eller skærebræt. Chipsene kan serveres allerede efter 1 min.

TIP!
Det er vigtigt at du holder øje med chipsene når de er i ovnen, især efter 5 min., da din ovn kan reagerer anderledes end min og chipsene måske bliver brændte.
Bager du mere end en portion chips, bør du udskifte bagepapiret med et nyt, da næste portion chips ellers glider rundt i olien fra de forgående og derfor bliver for fedtede.

4/5 - (1 vote)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette websted bruger cookies. Ved at fortsætte med at bruge dette websted accepterer du vores brug af cookies.