Denne lækre opskrift på smagfuld lasagne, blev til på en regnvejrs dag, heraf navnet Cori’s regnvejrs lasagne.
INGREDIENSER
25g smør
500g oksekød, hakket
10g forårsløg i skiver
2 tsk salt, groft
lidt peber, kværnet, sort
10g basilikum, frisk
140g tomat puré, koncentreret
3 fed hvidløg, presset
½ tsk muskatnød, stødt
2 gulerødder, i strimler
3 dl vand
1 oksekøds bouillon terning
1 snackpeber, rød
1 tsk urtesalt
1 glas bechamelsauce, 470g
80g emmentaler ost, revet
rasp til drys
ca. 10 lasagneplader
FREMGANGSMÅDE
- Smelt smør i en gryde og brun oksekødet heri. Tilsæt forårsløg.
- Tilsæt krydderier, grøntsager og tomat puré. Lad det simre i 5 min.
- Tilsæt vand og bouillon og lad det hele småkogte under låg i ca. 10-15 min.
- Kom skiftevis kødsauce, bechamelsauce og lasagneplader i et smurt ovnfast fad.
- Slut af med den revne ost og drys et jævnt lag rasp på toppen.
- Sæt lasagnen i en forvarmet ovn, ved 200 grader i ca. 30-35 min. eller indtil osten er smeltet og lasagnen er gylden brun.
- Server med salat og flutes.
Leave a Reply