Coris veganergryde

Så er det igen blevet kødfri onsdag. Jeg har lavet en ret jeg kalder “Coris veganergryde” den er selvfølgelig helt uden kød og er hertil også antiinflammatorisk. Serveres med fuldkornsris.

Antal: 4 personer

INGREDIENSER

2 spsk ekstra jomfru olivenolie 2 fed hvidløg, presset
1 rødt løg, finthakket
2 gulerødder, i tern
0,5 spidskålshoved, fint snittet
0,5 chili, frisk med kerner
1 spsk vand
2 spsk balsamico
2 ds hakkede tomater
1 tsk spidskommen, stødt
1 tsk paprika, stødt
1 tsk ingefær, stødt
0,5 tsk rød chilimix, stødt
1 ds kokosmælk
2 ds kidney bønner, drænede
2 håndfulde spinat, frisk
Salt & peber
Fuldkornsris

FREMGANGSMÅDE

  1. Sæt en gryde over med vand og ris som anvist på pakken.
  2. Varm olie i en gryde, eller i en pande med høje kanter.
  3. Steg løg og hvidløg til løgene er blanke.
  4. Tilføj gulerod.
  5. Tilsæt spidskål og steg til det falder sammen.
  6. Kom chili i gryden sammen med vand og balsamico og lad det stege til væsken er fordampet.
  7. Kom de hakkede tomater ved.Tilføj spidskommen, paprika, ingefær og chilimix. Lad det småsimre i 5 min.
  8. Hæld kokosmælk i retten og bland godt.
  9. Kom bønner i gryden og lad det fortsat småsimre i 10 min., mens der røres af og til.
  10. Efter spinaten er skyllet, tilføjes den til retten og koges med, til den er faldet sammen.
  11. Smag til med salt, peber og evt. mere chilimix krydderi.
  12. Server veganergryden sammen med de færdigkogte ris.

Coris veganergryde

4/5 - (1 vote)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette websted bruger cookies. Ved at fortsætte med at bruge dette websted accepterer du vores brug af cookies.