Så er det igen blevet kødfri onsdag. Jeg har lavet en ret jeg kalder “Coris veganergryde” den er selvfølgelig helt uden kød og er hertil også antiinflammatorisk. Serveres med fuldkornsris.
Antal: 4 personer
INGREDIENSER
2 spsk ekstra jomfru olivenolie 2 fed hvidløg, presset
1 rødt løg, finthakket
2 gulerødder, i tern
0,5 spidskålshoved, fint snittet
0,5 chili, frisk med kerner
1 spsk vand
2 spsk balsamico
2 ds hakkede tomater
1 tsk spidskommen, stødt
1 tsk paprika, stødt
1 tsk ingefær, stødt
0,5 tsk rød chilimix, stødt
1 ds kokosmælk
2 ds kidney bønner, drænede
2 håndfulde spinat, frisk
Salt & peber
Fuldkornsris
FREMGANGSMÅDE
- Sæt en gryde over med vand og ris som anvist på pakken.
- Varm olie i en gryde, eller i en pande med høje kanter.
- Steg løg og hvidløg til løgene er blanke.
- Tilføj gulerod.
- Tilsæt spidskål og steg til det falder sammen.
- Kom chili i gryden sammen med vand og balsamico og lad det stege til væsken er fordampet.
- Kom de hakkede tomater ved.Tilføj spidskommen, paprika, ingefær og chilimix. Lad det småsimre i 5 min.
- Hæld kokosmælk i retten og bland godt.
- Kom bønner i gryden og lad det fortsat småsimre i 10 min., mens der røres af og til.
- Efter spinaten er skyllet, tilføjes den til retten og koges med, til den er faldet sammen.
- Smag til med salt, peber og evt. mere chilimix krydderi.
- Server veganergryden sammen med de færdigkogte ris.
Leave a Reply