Opskrift på creme boller, som bl.a. spises til fastelavn.
Antal: 12 stk.
INGREDIENSER
250g hvedemel
½ tsk salt
1 tsk kardemomme
125g margarine
1 dl mælk
35g gær
1 æg (kan undlades)
Pensling: smeltet smør
Drys: sukker
Fyld:
1 brev vaniljecreme
5 dl mælk
FREMGANGSMÅDE
- Margarinen smeltes og kommes herefter i en stor skål hvor mælken tilsættes. Lad stå til det er fingerkoldt.
- Kom resten af ingredienserne op i skålen med gæren. Ælt dejen sammen og stil til hævning i 20 min.
- Rør vaniljecreme pulveret sammen med mælk, som anvist på pakken og stil den i køleskabet.
- Rul dejen ud med en kagerulle og skær 12 lige store firekanter ud.
- Kom en klat vaniljecreme med en teske på hver firekant. Luk hjørnerne godt sammen og vend lukningen nedad.
- Lad dem efterhæve i ca. 20 min.
- Smelt en lille klat smør og pensl bollerne med det smeltede smør. Drys med sukker.
- Bages midt i ovnen ved 225 grader, alm. ovn i ca. 12-15 min.
Leave a Reply