Creme boller

Opskrift på creme boller, som bl.a. spises til fastelavn.

Antal: 12 stk.

INGREDIENSER

250g hvedemel
½ tsk salt
1 tsk kardemomme
125g margarine
1 dl mælk
35g gær
1 æg (kan undlades)
 
Pensling: smeltet smør
Drys: sukker
 
Fyld:
1 brev vaniljecreme
5 dl mælk

FREMGANGSMÅDE

  1. Margarinen smeltes og kommes herefter i en stor skål hvor mælken tilsættes. Lad stå til det er fingerkoldt.
  2. Kom resten af ingredienserne op i skålen med gæren. Ælt dejen sammen og stil til hævning i 20 min.
  3. Rør vaniljecreme pulveret sammen med mælk, som anvist på pakken og stil den i køleskabet.
  4. Rul dejen ud med en kagerulle og skær 12 lige store firekanter ud.
  5. Kom en klat vaniljecreme med en teske på hver firekant. Luk hjørnerne godt sammen og vend lukningen nedad.
  6. Lad dem efterhæve i ca. 20 min.
  7. Smelt en lille klat smør og pensl bollerne med det smeltede smør. Drys med sukker.
  8. Bages midt i ovnen ved 225 grader, alm. ovn i ca. 12-15 min.
Stem på post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette websted bruger cookies. Ved at fortsætte med at bruge dette websted accepterer du vores brug af cookies.