Opskrift på creme Bruleé fra MasterChef Australia. En nem og hurtig dessert, men også en sød dessert, hvor det kun kræver en lille portion.
Antal: 8
INGREDIENSER
600 ml piskefløde
1 vaniljestang
6 æggeblommer, pasteuriseret
½ dl sukker
120g rørsukker, mørk
FREMGANGSMÅDE
- Sæt en dyb bradepande midt i ovnen og fyld den halvt op med koldt vand. Tænd ovnen på 120 grader, alm. ovn.
- Skær vaniljestangen over og skrab frøene ud. Kom frø og resterne af vaniljestangen i en lille gryde, sammen med piskefløde ved jævn varme og bring det i kog. Rør jævnligt, så det ikke brænder på. Tag herefter gryden fra varmen og fjern den flækkede vaniljestang.
- Pisk æggeblommer og sukker med en elpisker til massen er helt lys og luftig. Ca. 3-5 min.
- Hæld den varme fløde i æggene og pisk igen (med et piskeris), til massen er jævn.
- Kom det hele i en kande og fyld små ovnfaste skåle med den flydende creme.
- Kom de små skåle i bradepanden med vand i ovnen og bag dem i ca. 40 min. til cremen har sat sig.
- Kom skålene direkte i køleskabet og lad dem køle i mindst 5-6 timer.
- Lige før servering, drysses der med brun rørsukker på toppen, som brændes til det er karamelliseret og bobler. Det skal ikke være sort.
Leave a Reply