Creme Bruleé

Opskrift på creme Bruleé fra MasterChef Australia. En nem og hurtig dessert, men også en sød dessert, hvor det kun kræver en lille portion.

Antal: 8 

INGREDIENSER
600 ml piskefløde
1 vaniljestang
6 æggeblommer, pasteuriseret
½ dl sukker
120g rørsukker, mørk

FREMGANGSMÅDE

  1. Sæt en dyb bradepande midt i ovnen og fyld den halvt op med koldt vand. Tænd ovnen på 120 grader, alm. ovn.
  2. Skær vaniljestangen over og skrab frøene ud. Kom frø og resterne af vaniljestangen i en lille gryde, sammen med piskefløde ved jævn varme og bring det i kog. Rør jævnligt, så det ikke brænder på. Tag herefter gryden fra varmen og fjern den flækkede vaniljestang.
  3. Pisk æggeblommer og sukker med en elpisker til massen er helt lys og luftig. Ca. 3-5 min.
  4. Hæld den varme fløde i æggene og pisk igen (med et piskeris), til massen er jævn.
  5. Kom det hele i en kande og fyld små ovnfaste skåle med den flydende creme.
  6. Kom de små skåle i bradepanden med vand i ovnen og bag dem i ca. 40 min. til cremen har sat sig.
  7. Kom skålene direkte i køleskabet og lad dem køle i mindst 5-6 timer.
  8. Lige før servering, drysses der med brun rørsukker på toppen, som brændes til det er karamelliseret og bobler. Det skal ikke være sort.
Stem på post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette websted bruger cookies. Ved at fortsætte med at bruge dette websted accepterer du vores brug af cookies.