Crème fraiche vafler

Opskrift på vafler, lavet med crème fraiche, som smager rigtig dejligt.

Antal: 15 stk.

INGREDIENSER
5 æg
125g sukker
125g hvedemel
½ tsk kardemomme, stødt
1/1 trekvart dl crème fraiche
50g smør, usaltet, smeltet
 
Tilbehør:
vaniljeis og solbær marmelade

FREMGANGSMÅDE

  1. Rør æg og sukker sammen i en stor skål, til det er lyst og cremet.
  2. Si mel og kardemomme og vend det de piskede æg samt crème fraiche i, til det er godt blandet.
  3. Rør forsigtigt 50g smeltet smør i og lad dejen trække i 10 min. Varm dit vaffeljern op.
  4. Kom dej på vaffeljernet så det dækker formens mønster. Luk og bag vaflerne i ca. 3 min. eller indtil de er gyldenbrune. (disse vafler bliver blødere end ved en alm. dej).
  5. Tag vaflerne af og læg dem på en bagerist beklædt med et rent og tørt viskestykke samt bagepapir og fold begge dele ind over vaflerne for at holde dem lune og fugtige.
  6. Læg bagepapir i mellem vaflerne, efterhånden som de færdige vafler stables.
  7. Server vaflerne med vaniljeis og solbær marmelade. Eller en klat crème fraiche eller flødeskum.
Stem på post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette websted bruger cookies. Ved at fortsætte med at bruge dette websted accepterer du vores brug af cookies.