/
478 Views0

Jeg har flere gange bestilt “Damelår” når jeg har spist på den tyrkiske restaurant på Holmbladsgade, da jeg boede på Amager… Jeg er vild med smagen og kombinationen af damelår, bulgur, tzatziki og en god sauce – Det hele skal på gaflen på én gang. Mums. I går havde jeg igen hakket oksekød til rådighed, så jeg søgte og fandt inspiration til damelår på nettet. Lad dig ikke narre af min anretning, som er mindre heldig. Her kommer opskriften…

Personer: 4-5

INGREDIENSER

850g hakkekød, hakket
1 spsk salt, groft
1 st løg, finthakket
2 små bundter persille, hakket
180g bulgur
180g feta ost (salatost er den bedste)
½ tsk peber, kværnet, sort

Panering: 3 æg og rasp
Stegning: Rapsolie

FREMGANGSMÅDE

  1. Kog bulgur, som anvist på pakken.
  2. Rør farsen sejt med salt.
  3. Tilsæt de øvrige ingredienser og den let afkølede bulgur. Bland og ælt det hele godt med hænderne.
  4. Form aflange boller af farsen, som herefter trykkes lidt flade.
  5. Slå æg ud på en tallerken. Pisk dem sammen og vend damelårene heri. Vend dem herefter i rasp på alle sider.
  6. Steg dem på en varm pande i olie til de er lige netop gennemstegt. (du kan trykke på dem med en gaffel, for at mærke om de er færdige)
  7. Server damelårene med bulgur, tzatziki og en god brun opbagt sauce, som du kan lave på lidt rødvin og okse fond. Saucen skal være tynd. 

N.B.:
Opskriften giver en stor portion. Vi var 3 voksne og 2 børn der spiste og der var 3 damelår og lidt bulgur tilbage, så er I ikke så mange, kan du blot halvere opskriften.

Stem på post

Skriv kommentar:

Dette websted bruger cookies. Ved at fortsætte med at bruge dette websted accepterer du vores brug af cookies.