Opskrift på de bedste (FODMAP) speltboller, som jeg har smagt til dags dato. Store og luftige, som almindelige boller, lavet på hvedemel.
Antal: 24 stk.
INGREDIENSER
½ l vand, lunken
100g gær
2 tsk salt, groft
2 æg
100g bage margarine
1100g speltmel, fint sigtet, økologisk
Pensling
1 æg, sammenpisket
Drys
sesamfrø
FREMGANGSMÅDE
- Rør gæren ud i vand.
- Kom de øvrige ingredienser i. Har du en køkkenmaskine, er dette at fortrække. Ellers æltes dejen hurtigt sammen med hænderne. Dejen skal være blød.
- Lad dejen hvile tildækket et lunt sted i 20 minutter.
- Del dejen i 2 lige store stykker og udrul hver dej klump til en pølse, hvor der skæres 12 lige store stykker af hver pølse. Rul dem til boller og kom dem på en bageplade, beklædt med bagepapir.
- Lad bollerne efterhæve tildækket på pladen i 40 minutter.
- Pensl bollerne med æg og drys evt. bollerne med sesamfrø (kan undlades).
- Bag bollerne i en forvarmet ovn ved 220 grader, alm. ovn i 12-15 minutter. Tjek om bollerne er færdige, ved at banke på dem i bunden med et par fingre. De skal lyde hule.
Leave a Reply