Drømmekage fra Brovst med ekstra fyld

Opskrift på den bedste drømmekage – nemlig den fra Brovst, hvor jeg har øget mængden på fyld.

Antal: 1 kage

INGREDIENSER

Kage:
2 æg
150g sukker
130g hvedemel
1½ tsk bagepulver
½ tsk vaniljesukker
1 dl mælk
25g smør
 
Fyld:
100g smør
150g kokos
220g brun farin
2½ spsk mælk

FREMGANGSMÅDE

Kage

  1. Pisk æg og sukker lys og luftigt.
  2. Bland mel, bagepulver og vaniljesukker sammen.
  3. Vend det forsigtigt i dejen drysset igennem en si.
  4. Varm mælk og smør (lillefingervarmt) og vend det forsigtigt i dejen.
  5. Hæld dejen i en lille bradepande beklædt med bagepapir ca. 5x22x30 cm. og bag kagen ved 200 grader midt i ovnen.

Fyld

  1. Kom smør, kokosmel, farin og mælk i en tykbundet gryde og bring det i kog under omrøring.
  2. Tag kagen ud af ovnen efter ca. 20 min. og skrue op for ovnen til 225 grader.
  3. Fordel fyldet på kagen og bag den videre midt i ovnen i ca. 10 min.

 

TIP!
Kagen egner sig til nedfrysning

Stem på post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette websted bruger cookies. Ved at fortsætte med at bruge dette websted accepterer du vores brug af cookies.