/
299 Views0

Empanadas er traditionelt fyldt med en blanding af grøntsager, tun eller kød. Selvom disse er de klassiske fyldninger, kan du stort set fylde dem med hvad du har lyst til. I denne opskrift har jeg valgt at tilføje skinke. Til tapas syntes jeg empanadas egner sig bedst som en lille “mundhapser”, men du kan også vælge at lave en stor empanadas.

Antal: 20 stk.

INGREDIENSER

Dej:
5 dl mel, hvede
10g gær
4 spsk smør
½ tsk salt, groft
1 dl vand, lunkent
Pensling: 1 æg, sammenpisket
 
Fyld:
1 Jaka bov skinke, i tern
4 spsk grofthakkede tomater, på dåse
1 mell løg, finthakket
1 peberfrugt, rød
1 peberfrugt, gul
3 fed hvidløg, finthakket
3 spsk olie
1 tsk salt, groft
1 drys peber, kværnet, sort
½ tsk basilikum
½ tsk paprika

 

FREMGANGSMÅDE

Dej

  1. Udrør gæren i det lunkne vand.
  2. Tilsæt smør, salt og mel og ælt godt.
  3. Lad dejen hæve lunt og tildækket i en halv time.

Fyld

  1. Varm olien i en gryde.
  2. Tilsæt løg og hvidløg og steg ved medium høj varme i ca. 2 minutter.
  3. Tilføj peberfrugter, salt, peber, basilikum, paprika og tomater og skru lidt ned for varmen.
  4. Kom skinken i. Lad blandingen stege videre i ca. 15 minutter.
  5. Smag fyldet til med evt. mere salt og peber.

Samling

  1. Tænd oven på 200 grader, alm. ovn.
  2. Rul dejen ud på en let melet bord, så den er omkring 3 mm. tyk.
  3. Skær dejen ud i 20 cirkler på størrelse med en lille kaffekop.
  4. Rul evt. hver cirkel et par gange begge veje og placer herefter lidt af fyldet på halvdelen af dejen. Det skal ikke nå helt ud til kanterne.
  5. Fold empanadas’erne på midten. Brug en melet gaffel til at trykke kanterne sammen.
  6. Placer dem på en bageplade med papir, pensl med sammenpisket æg og bag dem i cirka 15 minutter eller indtil de er gylden brune.
  7. Server dem frisk fra ovnen eller kolde dagen derpå.

 

TIP!
Dejen kan laves en dag i forvejen og kan efter hævning pakkes ind i husholdningsfilm og ligges i køleskabet.
Empanadas’erne egner sig også til nedfrysning.
Gode som snack i børnenes madpakke.

Stem på post

Skriv kommentar:

Dette websted bruger cookies. Ved at fortsætte med at bruge dette websted accepterer du vores brug af cookies.