Opskrift på saftig entrecote bøf med bagt kartoffel og blandet salat. Opskriften er FODMAP-venlig. Personer: 2
INGREDIENSER
2 entrecote bøffer
50g smør
olie
salt & peber
2 spsk forårsløg (kun det grønne)
2 bagekartofler
smør
Blandet salat:
salat, grøn
rucola
½ agurk, i tern
1 snackpeber, rød, i tern
feta ost, i tern
olivenolie
salt & peber
FREMGANGSMÅDE
Skyl bagekartoflerne, dup dem af for væske med køkkenrulle og sæt dem på en tallerken i mikroovn i 15-20 minutter, eller i forvarmet ovn ved 200 grader i 45-60 minutter.
Entrecote bøffer:
- Lad bøfferne stå ude ved stuetemperatur 1 time før tilberedning.
- Smør entrecote bøfferne ind i lidt olie og steg dem hurtigt på en rygende varm pande (som kan tåle ovn) på begge sider til de har stegeskorpe.
- Tilsæt 50 g smør, forårsløg og sæt bøfferne i ovnen ved 170 grader, alm ovn i ca 5-6 minutter til du opnår den bøf du ønsker;
rare 45 grader
medium 55 grader
welldone 65 grader - Lad bøfferne hvile i 5 minutter før servering. Drys med groft salt og peber.
Blandet salat:
Skyl salaten og grøntsagerne. Skær det hele ud og bland det sammen i en skål med lidt olivenolie, salt og peber.
Leave a Reply