Smagfuld lasagne med kyllingefars og grøntsager (FODMAP-venlig). Personer: 6-7
INGREDIENSER
3 st gulerødder, groftrevet
3 forårsløg, kun det grønne
1 st chili, rød, u. kerner
1 dl basilikum, frisk, finthakket
900g kyllingekød, hakket
2 tsk salt, groft
peber, sort, kværnet
2 tsk røget paprika, stødt
1000g purerede tomater (kan købes i bl.a. Spar)
1 spsk kyllingefond
1½ dl vand, koldt
300g hytteost (FODMAP: max 35 g pr. portion)
ca. 13 lasagneplader, glutenfri
250g mozzarella ost, revet
Stegning: smør
FREMGANGSMÅDE
- Smelt smør i en stor gryde og kom de friske grøntsager heri. Ca. 3-5 minutter.
- Kom det hakkede kyllingekød i gryden og steg til det er gennemstegt.
- Tilsæt krydderier, fond, vand og purerede tomater. Lad det simre i 10 minutter.
- Kom et lag tomatsovs i et stort ildfast fad. Herefter 150 g hytteost som blandes i sovsen med en ske. Afslut med et lag lasagneplader.
- Gentag processen 2 gange.
- Stil fadet i en forvarmet ovn ved 200 grader, alm. ovn. i 10 minutter.
- Drys revet ost over lasagnen og stil fadet tilbage i ovnen i ca. 20-25 minutter.
- Lad lasagnen trække i 5 minutter før servering.
Leave a Reply