Opskrift på farserede æg. Inspirationen kommer af en meget gammel opskrift, som stammer helt tilbage fra folkeskolens hjemkundskab.
Personer: 4
INGREDIENSER
500g hakket oksekød (eller 250 g oksekød og 250 g svinekød)
1 løg, i tern
1 tsk salt, groft
½ tsk cayennepeber
½ tsk basilikum, tørret
10 spsk rasp
1 æg
2½ dl mælk, skummet
2 store fed hvidløg, presset
4 æg, hårdkogte
Rasp til rulning
Smør til stegning
INGREDIENSER
- Kog æggene til de er hårdkogte, ca. 9-10 min.
- Bland kød, rasp og krydderier i en skål. Tilsæt løg og æg.
- Mælken røres i lidt efter lidt. Farsen må ikke være for fast.
- Kom et stykke bagepapir på bordet og drys det med rasp.
- Del farsen i 4 lige store klumper og form dem så de er ovale. Læg dem ovenpå raspen på bagepapiret.
- Læg et pillet hårdkogt æg på hvert stykke fars og klem forsigtigt farsen rundt om ægget så farsen lukket helt tæt om ægget.
- Form farsen til en kugle og tril den i rasp. Steges på alle sider i ca. 15 min. Vendes ofte.
Kan serveres med f.eks. grøntsager eller ovngratinerede kartofler.
Ovngratinerede kartofler - CORIs KØKKEN
18. april 2021 at 16:22[…] fås mit bud på ovngratinerede kartofler. God som tilbehør til f.eks. farserede æg […]