Farserede æg

Opskrift på farserede æg. Inspirationen kommer af en meget gammel opskrift, som stammer helt tilbage fra folkeskolens hjemkundskab.

Personer: 4

INGREDIENSER
500g hakket oksekød (eller 250 g oksekød og 250 g svinekød)
1 løg, i tern
1 tsk salt, groft
½ tsk cayennepeber
½ tsk basilikum, tørret
10 spsk rasp
1 æg
2½ dl mælk, skummet
2 store fed hvidløg, presset
4 æg, hårdkogte
 
Rasp til rulning
Smør til stegning

INGREDIENSER

  1. Kog æggene til de er hårdkogte, ca. 9-10 min.
  2. Bland kød, rasp og krydderier i en skål. Tilsæt løg og æg.
  3. Mælken røres i lidt efter lidt. Farsen må ikke være for fast.
  4. Kom et stykke bagepapir på bordet og drys det med rasp.
  5. Del farsen i 4 lige store klumper og form dem så de er ovale. Læg dem ovenpå raspen på bagepapiret.
  6. Læg et pillet hårdkogt æg på hvert stykke fars og klem forsigtigt farsen rundt om ægget så farsen lukket helt tæt om ægget.
  7. Form farsen til en kugle og tril den i rasp. Steges på alle sider i ca. 15 min. Vendes ofte.

Kan serveres med f.eks. grøntsager eller ovngratinerede kartofler.

Stem på post

1 Comment

  1. […] fås mit bud på ovngratinerede kartofler. God som tilbehør til f.eks. farserede æg […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette websted bruger cookies. Ved at fortsætte med at bruge dette websted accepterer du vores brug af cookies.