Gode fastelavnsboller med creme, som er FODMAP-venlige.
Antal: 15 stk.
INGREDIENSER
150g smør
1 1/4 dl mælk, laktosefri
50g gær
1 æg
2 spsk sukker
½ tsk kardemomme
300g speltmel, fint sigtet økologisk
Creme
2 æg
2 spsk sukker
6 tsk maizena
4 dl mælk, laktosefri
2 tsk vaniljesukker
Pensling: mælk, laktosefri
Pynt: glasur
FREMGANGSMÅDE
- Smelt smørret og tilsæt mælken. Rør gæren ud i blandingen når den er lillefingervarm.
- Tilsæt æg, sukker og kardemomme. Rør melet i og ælt dejen glat.
- Lad dejen hæve til dobbelt størrelse, cirka 1 time et lunt sted tildækket.
- Udrul dejen på et let melet bord.
- Udstik dejen med et glas cirka 10 cm (15 stk.) og kom en klat creme i midten. Luk dejen som en pakke rundt om cremen. Det er vigtigt at dejen lukker helt tæt, da cremen ellers vil flyde ud ved bagning. Rul forsigtigt til en bolle.
- Kom alle bollerne på en plade beklædt med bagepapir og pensl med mælk. Lad bollerne efterhæve i 20 minutter.
- Sæt pladen midt i en forvarmet ovn ved 200 grader, alm ovn i cirka 12-15 minutter. Indtil de er gylden og lyder hule i bunden.
- Lad fastelavnsbollerne køle af på en rist og kom herefter glasur på.
Creme
- Pisk æg med sukker, maizena og halvdelen af mælken i en gryde (uden varme).
- Tilsæt resten af mælken og pisk over middelstærk varme, til cremen bliver tyk.
- Fjern gryden fra varmen og tilsæt vaniljesukker – pisk godt.
- Kom husholdningsfilm over cremen og sæt den herefter på køl.
Leave a Reply