Fastelavnsboller (FODMAP-venlig)

Gode fastelavnsboller med creme, som er FODMAP-venlige.

Antal: 15 stk.

INGREDIENSER
150g smør
1 1/4 dl mælk, laktosefri
50g gær
1 æg
2 spsk sukker
½ tsk kardemomme
300g speltmel, fint sigtet økologisk
 
Creme
2 æg
2 spsk sukker
6 tsk maizena
4 dl mælk, laktosefri
2 tsk vaniljesukker
 
Pensling: mælk, laktosefri
Pynt: glasur

FREMGANGSMÅDE

  1. Smelt smørret og tilsæt mælken. Rør gæren ud i blandingen når den er lillefingervarm.
  2. Tilsæt æg, sukker og kardemomme. Rør melet i og ælt dejen glat.
  3. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse, cirka 1 time et lunt sted tildækket.
  4. Udrul dejen på et let melet bord.
  5. Udstik dejen med et glas cirka 10 cm (15 stk.) og kom en klat creme i midten. Luk dejen som en pakke rundt om cremen. Det er vigtigt at dejen lukker helt tæt, da cremen ellers vil flyde ud ved bagning. Rul forsigtigt til en bolle.
  6. Kom alle bollerne på en plade beklædt med bagepapir og pensl med mælk. Lad bollerne efterhæve i 20 minutter.
  7. Sæt pladen midt i en forvarmet ovn ved 200 grader, alm ovn i cirka 12-15 minutter. Indtil de er gylden og lyder hule i bunden.
  8. Lad fastelavnsbollerne køle af på en rist og kom herefter glasur på.
     

Creme

  1. Pisk æg med sukker, maizena og halvdelen af mælken i en gryde (uden varme).
  2. Tilsæt resten af mælken og pisk over middelstærk varme, til cremen bliver tyk.
  3. Fjern gryden fra varmen og tilsæt vaniljesukker – pisk godt.
  4. Kom husholdningsfilm over cremen og sæt den herefter på køl.
Stem på post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette websted bruger cookies. Ved at fortsætte med at bruge dette websted accepterer du vores brug af cookies.