Min ynglings kage til fastelavn, har siden barn været fastelavsboller med hindbær flødeskum.
Antal: 12 stk.
INGREDIENSER
Hindbær flødeskum:
5 dl piskefløde
8 spsk hindbær marmelade
Wales dej til boller:
2 dl vand
100g smør
1 tsk sukker
100g hvedemel
3 æg
Pynt:
flormelis og friske hindbær
FREMGANGSMÅDE
- Pisk fløden til flødeskum og vend herefter hindbær marmeladen godt heri. Stil på køl mindst 1 time. (smager bedst når flødeskummen er helt kold).
- Tænd for ovnen på 200 grader, alm. ovn.
- Bring vand og smør i kog i en lille gryde.
- Tilføj sukker og mel i gryden på en gang og rør dejen rundt.
- Varm dejen igennem til den slipper grydens kant.
- Kom dejen i en skål og lad den køle ned.
- Pisk æggene let sammen, et ad gangen og tilsæt dem lidt efter lidt, under omrøring.
- Form dejen med to spiseskeer til 12 vandbakkelser, eller benyt en sprøjtepose og kom dem på en bageplade belagt med bagepapir. Bag dem midt i ovnen i ca. 30 min. eller indtil de er gyldne. Du må ikke åbne ovnen de første 20 min., da vandbakkelserne kan falde sammen.
- Lad vandbakkelserne køle lidt af.
- Lige før servering flækkes vandbakkelserne og fyldes med hindbær flødeskum. Pynt med friske jordbær og flormelis, som sies over fastelavnsbollerne.
Leave a Reply