Opskrift på fiskefrikadeller med hvidløg og persille og kold remouladesauce.
Personer: 4
INGREDIENSER
Fiskefrikadeller:
500g finthakket torskefars (bedst fra fiskehandleren)
1 æg
10g bredbladet persille (vægt uden stilk)
2 fed hvidløg, presset
1 dl mælk, skummet
2 spsk hvedemel
1½ tsk salt, groft
½ tsk peber, sort, kværnet
evt. lidt frisk citronsaft
Stegning: smør
Remouladesauce:
3 dl A-38
80g remoulade
½-1 tsk karry, stødt
1 citron, saften herfra
½ tsk salt, groft
lidt peber, sort, kværnet
1 kvart tsk sukker
FREMGANGSMÅDE
Friskefrikadeller
- Rør farsen sejt med salt, tilsæt resten af ingredienserne.
- Kom smør på en varm pande og form farsen med en spiseske til frikadeller. Dyp evt. skeen i et glas med vand imellem hver frikadelle, så farsen ikke sætter så fast.
- Steg fiskefrikadellerne til de er gyldne og sprøde
Remouladesauce
- Rør A-38 og remoulade godt sammen. Tilsæt karry, citronsaft og sukker. Smag til med salt og peber.
- Sæt saucen på køl inden servering.
- Server de lune frikadeller sammen med den kolde remouladesauce og f.eks. nye kartofler og kogte gulerødder og broccoli.
Leave a Reply