Fiskefrikadeller og råstegte kartoffelskiver

Opskrift på fiskefrikadeller med purløg, hvidløg og havregryn med råstegte kartoffelskiver med persille.

Personer: 4

INGREDIENSER

Fiskefrikadeller:
800g torskefars
½ bundt purløg, finthakket
2 fed hvidløg, presset
2 håndfulde havregryn
1 tsk salt, groft
½ tsk peber, kværnet, sort

Råstegte kartoffelskiver:
4 st bagekartofler
1 spsk persille, tørret
ca. 1 dl vand, koldt
½ tsk urtesalt
salt & peber

Stegning:
olivenolie

FREMGANGSMÅDE

Råstegte kartoffelskiver

  1. Skræl kartoflerne og riv dem i tynde skiver på et rivejern.
  2. Kom olie på en pande, tilsæt kartoffelskiverne, samt persille. Lad dem stege ved middel varme, til de begynder at blive lidt bløde. (Rør jævnligt).
  3. Tilsæt vand samt krydderier og skrue op for varmen. Steg kartoffelskiverne til de er let sprøde og gennemstegt.

Fiskefrikadeller

  1. Kom farsen i en stor skål. Tilsæt resten af ingredienserne og bland det hele godt.
  2. Form frikadeller af farsen med en spiseske, som dyppes i koldt vand efter hver frikadelle (så hænger farsen ikke fast på skeen).
  3. Steg frikadellerne på en varm pande med olie, indtil de er gennemstegt og har fået en sprød og gylden overflade.
  4. Server fiskefrikadellerne med de råstegte kartofler, salat og evt. kold remouladesauce.
Stem på post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette websted bruger cookies. Ved at fortsætte med at bruge dette websted accepterer du vores brug af cookies.