Opskrift på fiskefrikadeller med purløg, hvidløg og havregryn med råstegte kartoffelskiver med persille.
Personer: 4
INGREDIENSER
Fiskefrikadeller:
800g torskefars
½ bundt purløg, finthakket
2 fed hvidløg, presset
2 håndfulde havregryn
1 tsk salt, groft
½ tsk peber, kværnet, sort
Råstegte kartoffelskiver:
4 st bagekartofler
1 spsk persille, tørret
ca. 1 dl vand, koldt
½ tsk urtesalt
salt & peber
Stegning:
olivenolie
FREMGANGSMÅDE
Råstegte kartoffelskiver
- Skræl kartoflerne og riv dem i tynde skiver på et rivejern.
- Kom olie på en pande, tilsæt kartoffelskiverne, samt persille. Lad dem stege ved middel varme, til de begynder at blive lidt bløde. (Rør jævnligt).
- Tilsæt vand samt krydderier og skrue op for varmen. Steg kartoffelskiverne til de er let sprøde og gennemstegt.
Fiskefrikadeller
- Kom farsen i en stor skål. Tilsæt resten af ingredienserne og bland det hele godt.
- Form frikadeller af farsen med en spiseske, som dyppes i koldt vand efter hver frikadelle (så hænger farsen ikke fast på skeen).
- Steg frikadellerne på en varm pande med olie, indtil de er gennemstegt og har fået en sprød og gylden overflade.
- Server fiskefrikadellerne med de råstegte kartofler, salat og evt. kold remouladesauce.
Leave a Reply