Foccacia brød med durummel

Opskrift på to store lækre foccacia brød lavet på durummel. Idealt som tilbehør til mange forskellige retter. F.eks. god som tilbehør til min opskrift på fyldt kyllingebryst med krydderurtesmør og ris i tomat.

Antal: 2 brød

INGREDIENSER
750g durummel
½ tsk havsalt, fint
25g gær
1½ dl ekstra jomfruolivenolie
½ dl vand, lunkent
groft havsalt, til drys
friske rosmarinkviste

FREMGANGSMÅDE

  1. Bland mel og salt i en stor skål og lav en fordybning i midten. Smuldr gæren i.
  2. Hæld 1/2 dl af olien i, og gnid gæren i blandingen til det ligner brødkrummer. Hæld det lune vand i, og saml dejen.
  3. Tag dejen ud på et let melet bord og ælt i ca. 10 min., til den er smidig og glat. Dejen skal være meget blød. Læg dejen i en let smurt skål, dæk med et rent og fugtigt viskestykke og lad den hæve i ca. 1½ time. (til den er hævet til ca. dobbelt størrelse).
  4. Slå luften ud af dejen og del den i to. Form hvert stykke til en kugle og udrul den til en cirkel på ca. 25 cm. i diameter. Læg hver udrullet dej i en smurt springform, dæk med et fugtigt viskestykke og lad hæve et lunt sted i ca. 30 min.
  5. Forvarm ovnen til 200 grader, alm. ovn. Lav fordybninger over det hele i dejen ved at trykke fingrene i gennem dejen helt ned til bunden. Dejen vil falde lidt sammen. Dryp med masser af olie (ca. 3/4 dl). Drys med groft havsalt og rosmarinkviste. Dæk igen med viskestykket og lad dejen hæve 30 min.
  6. Spray/sprøjt foccacia brødene med vand og bag dem i den forvarmede ovn i ca. 20-25 min. Dryp med resten af olien og afkøl dem på en bagerist.
4/5 - (5 votes)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette websted bruger cookies. Ved at fortsætte med at bruge dette websted accepterer du vores brug af cookies.