/
607 Views0

God og smagfuld FODMAP-venlig burger med bøf af kylling, spinat og fetaost samt tomatrelish, ost og bacon.
Personer: 4

INGREDIENSER

Burgerboller 4 stk:
450g gluten- og mælkefri, Lågprotein Mjölmix, finax
4 dl vand, lunkent
25g gær
0,5 dl olie
1 tsk salt, groft
40g soltørrede tomater, hakket fint (FODMAP: bemærk max 10g pr. portion)
1 tsk koriander, stødt
Pensling: 1 sammenpisket æg / sukkervand som anvist på pakken
Drys: sesamfrø

Kyllingebøf 6 stk:
500g kyllingekød, hakket
1 æg
2,5 dl fetaost, i små tern
7,5 dl frossen spinat, optøet (FODMAP: max 145g pr. portion)
Krydderier efter eget valg: f.eks. salt, peber, cayennepeber, paprika & chiliflakes.
Stegning: olivenolie

Øvrigt fyld:
salatblade
2-3 drue agurker, i skriver
2 pk bacon i strimler
8-10 skiver ost
salatmayo, Kraft, original
tomatrelish (se opskrift under: Low FODMAP Diæt/Aftensmad/Burger med tomatrelish)

FREMGANGSMÅDE

Kyllingebøf

  1. Bland alle ingredienserne godt sammen i en stor skål og stil farsen i køleskabet indtil 10 minutter før burgerbollerne er færdigbagt.
  2. Kom olivenolie på en varm pande. Form og gennemsteg bøfferne gyldne på hver side.

Samling af burger

  1. Skær burgerbollerne igennem med en skarp kniv.
  2. Smør salatmayo på over- og underbolle.
  3. Kom et eller flere salatblade på underbollen efterfulgt af kyllingebøffen, skiver af ost, tomatrelish, et par skiver drue agurk og bacon.
  4. Kom et salatblad på overbollen og kom denne ovenpå underbollen med fyldet.

Velbekomme.


Bemærk!

Denne opskrift er lavet således at 2 af burgerne kan laves til herreburgere, som består af en ekstra bøf og fyld. (se billeder)

5/5 - (1 vote)

Skriv kommentar:

Dette websted bruger cookies. Ved at fortsætte med at bruge dette websted accepterer du vores brug af cookies.