God og smagfuld FODMAP-venlig burger med bøf af kylling, spinat og fetaost samt tomatrelish, ost og bacon.
Personer: 4
INGREDIENSER
Burgerboller 4 stk:
450g gluten- og mælkefri, Lågprotein Mjölmix, finax
4 dl vand, lunkent
25g gær
0,5 dl olie
1 tsk salt, groft
40g soltørrede tomater, hakket fint (FODMAP: bemærk max 10g pr. portion)
1 tsk koriander, stødt
Pensling: 1 sammenpisket æg / sukkervand som anvist på pakken
Drys: sesamfrø
Kyllingebøf 6 stk:
500g kyllingekød, hakket
1 æg
2,5 dl fetaost, i små tern
7,5 dl frossen spinat, optøet (FODMAP: max 145g pr. portion)
Krydderier efter eget valg: f.eks. salt, peber, cayennepeber, paprika & chiliflakes.
Stegning: olivenolie
Øvrigt fyld:
salatblade
2-3 drue agurker, i skriver
2 pk bacon i strimler
8-10 skiver ost
salatmayo, Kraft, original
tomatrelish (se opskrift under: Low FODMAP Diæt/Aftensmad/Burger med tomatrelish)
FREMGANGSMÅDE
Kyllingebøf
- Bland alle ingredienserne godt sammen i en stor skål og stil farsen i køleskabet indtil 10 minutter før burgerbollerne er færdigbagt.
- Kom olivenolie på en varm pande. Form og gennemsteg bøfferne gyldne på hver side.
Samling af burger
- Skær burgerbollerne igennem med en skarp kniv.
- Smør salatmayo på over- og underbolle.
- Kom et eller flere salatblade på underbollen efterfulgt af kyllingebøffen, skiver af ost, tomatrelish, et par skiver drue agurk og bacon.
- Kom et salatblad på overbollen og kom denne ovenpå underbollen med fyldet.
Velbekomme.
Bemærk!
Denne opskrift er lavet således at 2 af burgerne kan laves til herreburgere, som består af en ekstra bøf og fyld. (se billeder)
Leave a Reply