Det kan være en udfordring som ny på Low FODMAP diæten at finde på varieret pålæg, som er tilladt, derfor vil jeg her komme med nogle eksempler som kan og må spises. Har du flere idéer til lækkert pålæg, som er FODMAP-venlig, må du meget gerne skrive disse i kommentarfeltet herunder.
- Hamburgerryg
- Kyllingebryst i skiver
- Kalkun
- Kamsteg
- Flæskesteg i skiver
- Hårdkogt æg i skiver med f.eks. skiver af agurk/tomat eller små rejer
- Hjemmelavet æggesalat
- Tun i vand eller olie (tun i olie kan give mave gener pga. olien er fed)
- Hjemmelavet tunsalat
- Hjemmelavet tunmousse
- Kogt skinke i skiver
- Tomat i skiver med salt og peber
- Kogt kartoffel i skiver med f.eks. mayonnaise, salt, peber og purløg
- Ost i skiver med f.eks. rød peber
- Frikadeller i skiver (se opskrift på FODMAP-venlige frikadeller)
- Røget laks i skiver
- Makrel på dåse’
Sæson – røgvarer
- Røget sild
- Røgede rejer
- Ål
Hertil kan der gives lidt sprødhed og grønt til din mad, ved at benytte salatblade under dit pålæg.
Frokost snacks – Husk det sunde
- Gulerødder i stave
- Agurker i stave
- Rød snack peber
- Små cherry tomater
- Radiser
Leave a Reply