/
743 Views0

Rigtig gode og luftige (FODMAP-venlige) boller lavet på spelt. Nydes eks. til fødselsdag eller til hyggeligt samvær.
Antal: 12 stk.

INGREDIENSER

50g gær
½ dl vand, lunkent
125g margarine, smeltet
1½ dl vand, koldt
2 æg
1½ tsk salt, groft
2 tsk sukker
ca. 500g speltmel, fint sigtet, økologisk
Pensling: 1 æg, sammenpisket

FREMGANGSMÅDE

  1. Udrør gæren i det lunken vand.
  2. Bland det smeltede margarine og vand sammen. Hæld det i gæren.
  3. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen godt sammen. Dejen skal være lidt klistret.
  4. Stil dejen til hævning tildækket i 30 minutter.
  5. Slå dejen ned. Del den i 2 kugler og rul dem ud til 2 pølser. Del dem i seks lige store stykker (tolv stykker i alt) og tril dem til boller.
  6. Kom dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensl dem med sammenpisket æg og lad dem efterhæve 15 minutter på pladen.
  7. Tænd for ovnen, 225 grader, alm ovn.
  8. Stil bagepladen midt i den forvarmede ovn i 10-12 minutter. Bollerne er færdige når de lyder hule, når du banker dem i bunden med et par fingre.

Stem på post

Skriv kommentar:

Dette websted bruger cookies. Ved at fortsætte med at bruge dette websted accepterer du vores brug af cookies.