Inspiration til hvordan du kan lave forårsruller i rispapir med forskellige friske grøntsager. Dette er kun én idé ud af uanede muligheder. Hurtigt, lækkert, nemt og ikke mindst fedtfattigt.
INGREDIENSER
Risplader – så mange du ønsker at lave. (Jeg brugte 9 stk. og købte dem i Lidl)
½ Iceberg salat hoved, fintskåret
3 gulerødder
½-1 agurk, i tynde stave
1 snackpeber, rød, i tynde strimler
1 pk slikærter
evt. stærk chili sauce
Dip: sød chili sauce
Inspiration til andre ingredienser:
grøntsager og frugter du kan benytte i dine risruller: Kål – Bønnespirer – Gul og grøn peber – Mini majs – Asparges – Avokado – Porer – Melon – Æble – Kæmpe rejer – Hjemmelavede kyllingenuggets
FREMGANGSMÅDE
- Rens og skær alle grøntsagerne i stave, (minus slikærterne, de skal blot skylles) så de passer til rispapiret. Jeg brugte små risplader, men man kan også få store.
- Kom et rispapir af gangen i en tallerken med koldt vand i ca. 1 min. til rispapiret bliver helt blødt og transparent.
- Kom stave af de forskellige grøntsager på midten af rispapiret (dryp evt. med stærk chili sauce) og rul herefter rispapiret forholdsvist stramt rundt om grøntsagerne. Pas på det ikke revner.
- Server de færdige ruller i rispapir med f.eks. sød chili sauce. Hvis du skære rullerne over på midten, er de lige til at tage i hånden og dyppe i dip og spise)
Leave a Reply