Forårsruller med oksekød, nudler og grønt

Opskrift på store hjemmelavede sprøde forårsruller med hakket oksekød, nudler og grønt.

Antal: 6 stk.

INGREDIENSER
200g hvidkål
2 mell st gulerødder
350g oksekød, hakket
2 forårsløg
2 spsk chili krydderolie
2 spsk oliven jomfru olie
150g glasnudler (vægt efter de er bødet op)
1 tsk salt, groft
2 spsk kikkoman Soy Sauce
2 spsk hvid sojasauce
2 spsk sød chili sauce
½ tsk peber, sort, kværnet
6 plader filo dej
 
Stegning: ½ l. Rapsolie (mindre kan også gøre det)
Dip: Sød chili sauce / Soya sauce

FREMGANGSMÅDE

  1. Kom nudlerne i en skål med lunkent vand og lad dem ligge i vandet i 15 min. Kom herefter nudlerne op i en si, så vandet kan dryppe fra.
  2. I mens hakkes kål, gulerødder og forårsløg i meget fine tynde strimler.
  3. Kom oliven olie på en wok-pande, tilsæt hakket oksekød og steg til det er brunet. Tilsæt forårsløg og gulerødder og steg i ca. 5 min.
  4. Tilsæt den finthakkede kål, soy sauce, chili sauce og krydderier. Steg til kålen er faldet sammen.
  5. Kom nudlerne på panden og rør godt. Smag til med salt og peber.
  6. Tag panden fra varmen og lad det køle lidt af.
  7. Læg en plade filo dej på et rent og tørt bord og kom fyld midt på pladen ca. 10 cm. oppefra (væk fra dig selv).
  8. Fold forsigtigt dejen rundt om fyldet en gang. Bøj nu forsigtigt siderne henover hinanden og kom koldt vand på enderne med en finger, så dejen “limes” fast.
  9. Fortsæt med at rulle dejen om fyldet, indtil du ikke har mere dej. “Lim” enden med koldt vand. Kom rullerne på en tallerken med lukningen opad.
  10. Steg forårsrullerne i en gryde, halv fyldt op med olie (kan også steges på en pande med mindre olie, men jeg kan godt lide at forårsrullerne får lige meget varme på begge sider). Lad forårsrullerne stege i olien til de er gyldne og sprøde. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir.
  11. Server forårsrullerne med sød chili sauce og/eller Soya sauce.
Stem på post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette websted bruger cookies. Ved at fortsætte med at bruge dette websted accepterer du vores brug af cookies.