/
236 Views0

Opskrift på forloren hare med kartofler og gulerødder.

Personer: 4-6

INGREDIENSER

Farsbrød:
1 kg hakket kalv- og flæske fars
2 dl rasp
2 tsk salt, groft
½ tsk peber, kværnet, sort
5 æg (s-m)
ca. 1½ dl mælk (skummet – let – sød kan bruges)
2 pk bacon i strimler

Sovs:
100g margarine
ca. 3 spsk hvedemel
ca. 13 dl sødmælk
2 tsk salt, groft
1 tsk peber, sort, kværnet
2 spsk ribsgelé
sovse kulør

Tilbehør:
1 kg kartofler
1 tsk salt, groft
6 gulerødder

 

FREMGANGSMÅDE

  1. Start med at skrælle kartofler og gulerødder. Læg dem i en gryde med vand og sæt dem klar på komfuret (du skal ikke tænde for bluset endnu).
  2. Tænd ovnen på 225 grader, alm. ovn.
  3. Fars, æg, rasp, salt og peber blandes godt sammen. (benyt evt. en håndmikser) Tilsæt mælk.
  4. Form farsen til et brød og læg det i et stort ildfast fad. Læg bacon rundt om farsen.
  5. Sæt fadet i ovnen i 15 min.
  6. I mens tilbereder du sovsen; smelt margarine i en stor gryde.
  7. Når smørret er smeltet, tager du en spsk. mel op i smørret mens du rører med et piskeris.
  8. Put mel i smørret til det akkurat slipper gryden
  9. Tilsæt mælk stille og roligt og rør rundt med piskeris. Når sovsen igen bliver tyk, tilsættes mere mælk.
  10. Fortsæt som trin 9, indtil du får en tynd sovs. (sovsen bliver tykkere når den har været i ovnen)
  11. Tilsæt ribs gele, salt og peber og rør i ca. 2 min.
  12. Hæld sovsen udover farsbrødet og skru ned for varmen til 200 grader.
  13. Lad den stege i ovnen i yderligere 45 min.
  14. Tænd for kartoflerne og gulerødder. Når vandet koger, tilsættes salt. Kog dem til de er møre.

Server straks med kartofler, gulerødder og evt. rødbeder/asier.

Stem på post

Skriv kommentar:

Dette websted bruger cookies. Ved at fortsætte med at bruge dette websted accepterer du vores brug af cookies.