Opskrift på forloren hare med kartofler og gulerødder.
Personer: 4-6
INGREDIENSER
Farsbrød:
1 kg hakket kalv- og flæske fars
2 dl rasp
2 tsk salt, groft
½ tsk peber, kværnet, sort
5 æg (s-m)
ca. 1½ dl mælk (skummet – let – sød kan bruges)
2 pk bacon i strimler
Sovs:
100g margarine
ca. 3 spsk hvedemel
ca. 13 dl sødmælk
2 tsk salt, groft
1 tsk peber, sort, kværnet
2 spsk ribsgelé
sovse kulør
Tilbehør:
1 kg kartofler
1 tsk salt, groft
6 gulerødder
FREMGANGSMÅDE
- Start med at skrælle kartofler og gulerødder. Læg dem i en gryde med vand og sæt dem klar på komfuret (du skal ikke tænde for bluset endnu).
- Tænd ovnen på 225 grader, alm. ovn.
- Fars, æg, rasp, salt og peber blandes godt sammen. (benyt evt. en håndmikser) Tilsæt mælk.
- Form farsen til et brød og læg det i et stort ildfast fad. Læg bacon rundt om farsen.
- Sæt fadet i ovnen i 15 min.
- I mens tilbereder du sovsen; smelt margarine i en stor gryde.
- Når smørret er smeltet, tager du en spsk. mel op i smørret mens du rører med et piskeris.
- Put mel i smørret til det akkurat slipper gryden
- Tilsæt mælk stille og roligt og rør rundt med piskeris. Når sovsen igen bliver tyk, tilsættes mere mælk.
- Fortsæt som trin 9, indtil du får en tynd sovs. (sovsen bliver tykkere når den har været i ovnen)
- Tilsæt ribs gele, salt og peber og rør i ca. 2 min.
- Hæld sovsen udover farsbrødet og skru ned for varmen til 200 grader.
- Lad den stege i ovnen i yderligere 45 min.
- Tænd for kartoflerne og gulerødder. Når vandet koger, tilsættes salt. Kog dem til de er møre.
Server straks med kartofler, gulerødder og evt. rødbeder/asier.
Leave a Reply