Frikadeller med blomkålsris salat

Frikadeller med blomkålsris salat

Opskrift på frikadeller med skjult grønt og blomkålsris salat.

Mine børn spiste løs, også selvom de ikke smagte som en klassisk frikadelle. De kunne ikke smage det grønne jeg havde kommet i. Da jeg serverede råstegte kartofler til resten af familien, vil du skulle fordoble min portion af blomkålsris salaten, for at have nok til 4.

Personer: 4

INGREDIENSER

Frikadeller:
700g hakket kalv- og flæsk
65g havregryn, finvalset
1 squash, fintrevet
1 st gulerod, fintrevet
2 æg
2 fed hvidløg, presset
1 tsk tajin
4-5 stilke forårsløg, den grønne del
2,5 tsk Himalaya salt
godt med peber, friskkværnet
Oliven Jomfru olie til stegning

Blomkålsris salat:
350g blomkålsris, frost
1 madæble, rødt
1 håndfuld persille, bredbladet, finthakket
40g cashew nødder, saltet
1 sjat oliven jomfru olie
Citronsaft
Salt og evt. peber

Frikadeller

  1. Skræl squashen og riv den herefter fint på et rivejern. Kom det revne i et rent klæde og pres saften herfra.
  2. Kom alle ingredienserne op i en stor skål og bland det hele godt. Jeg brugte en el-mixer.
  3. Stil farsen på køl, mens du forbereder blomkålsris salaten.
  4. Når blomkålsris salaten er færdig og på køl, former du af farsen passende størrelse frikadeller. Steg dem sprøde på en varm pande med olie. Skru herefter ned og steg dem videre til de er gennemstegte.

Blomkålsris salat

  1. Kom blomkålsrisene op i en lille gryde. Kom koldt vand ved, så det dækker et godt stykke over blomkålsrisene. Tilsæt salt. Kog vandet op og lad blomkåls risene koge i 2 min. Dræn dem for vand og lad dem køle lidt af, imens du forbereder resten af salaten.
  2. Kom nu alle ingredienserne op i en skål og bland det godt. Smag til med salt og citronsaft og evt. peber, hvis du syntes. Stil blomkålsris salaten på køl, imens du steger frikadellerne.

Server de lune frikadeller med den kolde blomkålsris salat.

Stem på post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette websted bruger cookies. Ved at fortsætte med at bruge dette websted accepterer du vores brug af cookies.