Frisk pasta med laks og lufttørret skinke

Frisk pasta med laks og lufttørret skinke

Nem og hurtig opskrift på frisk pasta med røget laks og sprødstegt lufttørret skinke.

Personer: 3          Tid: max 30 min.

INGREDIENSER

70g lufttørret skinke, Proscuiutto
250g frisk pasta, fettuccine
250g røget laks, i skiver
1 st spsk ramsløgspesto
1,5 tsk Himalaya salt
1 spsk ekstra jomfru olivenolie
10g forårsløg, den grønne del, hakket
0,5 chili, rød, uden kerner
5 st ramsløgsblade uden stilk, hakket (eller anden krydderurt)
1 dl piskefløde, laktosefri
2 dl minimælk, laktosefri
2 tsk sennep
peber, friskkværnet
1 citron
1 flutes

FREMGANGSMÅDE
  1. Steg skinken sprød på en varm og tør pande.
  2. Skær laksen i mindre stykker og kom laksen i en skål, sammen med pesto og et drys salt. Bland det godt og stil det til side.
  3. Kom olie på en pande. Tilsæt de hakkede ramsløgsblade, halvdelen af de hakkede forårsløg, chili og steg i ca. 1 min.
  4. Tilsæt fløde, mælk, sennep, 1 tsk. salt og friskkværnet peber og bring saucen i kog.
  5. Kog i mens pastaen som anvist på emballagen.
  6. Kom laksen i saucen. Skrue ned for varmen.
  7. Hæld vandet fra pastaen (gem lidt af pastavandet) og lad det dryppe af.
  8. Kom pastaen og lidt af pastavandet op i saucen og bland godt. (Jeg plejer af skære pastaen ud, mens den er på panden, så er det nemmere at portionsanrette. Pas på du ikke skære ned i panden).
  9. Smag retten til med frisk citronsaft og evt. mere salt og peber.
  10. Anret pastaretten på tre tallerkner, top med den sprødstegte skinke som er hakket i stykker samt det resterende forårsløg og server straks med hjemmebagt ramsløgsflutes (eller alm./hvidløgsflutes) og et par skiver citron.

Stem på post

Dette websted bruger cookies. Ved at fortsætte med at bruge dette websted accepterer du vores brug af cookies.