Nem og hurtig opskrift på frisk pasta med røget laks og sprødstegt lufttørret skinke.
Personer: 3 Tid: max 30 min.
INGREDIENSER
70g lufttørret skinke, Proscuiutto
250g frisk pasta, fettuccine
250g røget laks, i skiver
1 st spsk ramsløgspesto
1,5 tsk Himalaya salt
1 spsk ekstra jomfru olivenolie
10g forårsløg, den grønne del, hakket
0,5 chili, rød, uden kerner
5 st ramsløgsblade uden stilk, hakket (eller anden krydderurt)
1 dl piskefløde, laktosefri
2 dl minimælk, laktosefri
2 tsk sennep
peber, friskkværnet
1 citron
1 flutes
FREMGANGSMÅDE
- Steg skinken sprød på en varm og tør pande.
- Skær laksen i mindre stykker og kom laksen i en skål, sammen med pesto og et drys salt. Bland det godt og stil det til side.
- Kom olie på en pande. Tilsæt de hakkede ramsløgsblade, halvdelen af de hakkede forårsløg, chili og steg i ca. 1 min.
- Tilsæt fløde, mælk, sennep, 1 tsk. salt og friskkværnet peber og bring saucen i kog.
- Kog i mens pastaen som anvist på emballagen.
- Kom laksen i saucen. Skrue ned for varmen.
- Hæld vandet fra pastaen (gem lidt af pastavandet) og lad det dryppe af.
- Kom pastaen og lidt af pastavandet op i saucen og bland godt. (Jeg plejer af skære pastaen ud, mens den er på panden, så er det nemmere at portionsanrette. Pas på du ikke skære ned i panden).
- Smag retten til med frisk citronsaft og evt. mere salt og peber.
- Anret pastaretten på tre tallerkner, top med den sprødstegte skinke som er hakket i stykker samt det resterende forårsløg og server straks med hjemmebagt ramsløgsflutes (eller alm./hvidløgsflutes) og et par skiver citron.