Opskrift på fyldte kartofler med broccoli, peberfrugt og porrer, drysset med cheddar ost. Kan serveres alene, som en lille forret eller som tilbehør.
Personer: 2
INGREDIENSER
2 st bagekartofler
100g broccoli
½ peberfrugt, rød
2 porrer
100g cheddar ost
2 fed hvidløg, pressede
salt & peber
FREMGANGSMÅDE
- Tænd ovnen på 180 grader, alm. ovn.
- Grub kartoflerne under koldt rindende vand og læg dem i mikroovn på fuld varme i ca. 20 min. (alm. ovn i ca. 60 min.) til de er møre.
- Skyl i mens grøntsagerne. Del broccolien i mindre buketter, halvér peberfrugten, fjern kerner og skær den i skiver.
- Skyl porrer og skær dem i tynde skiver.
- Damp alle grøntsagerne i ca. 5 min. De skal være bløde, men ikke “smattede”.
- Skær toppen af kartoflerne og grav det indvendige ud med en teske, uden at ødelægge skindet.
- Rør indmaden fra kartoflerne, hvidløg samt grøntsagerne sammen. Smag til med salt og peber.
- Fyld kartoflerne med grønsagsblandingen. Drys med cheddar ost.
- Kom de fyldte kartofler i et ildfast fad og stil dem på en bagerist midt i ovnen indtil osten er smeltet.
- Server dem varme – alene eller som tilbehør.
Leave a Reply