Gammeldags æblekage

Gammeldags æblekage

Opskrift på dejlig velsmagende gammeldags æblekage med æbler fra haven.

Personer: 6-8

INGREDIENSER
500g gode madæbler (Jeg brugte ananasæbler).
½ dl vand, koldt
200g sukker
½ vaniljestang
æblekagerasp
piskefløde, pisket til flødeskum

FREMGANGSMÅDE

  1. Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær dem i både.
  2. Kom æblerne i en gryde, sammen med koldt vand, 100 g sukker og kornene fra en ½ vaniljestang. Kom også den tomme vaniljestang med i gryden. (husk at fjerne den tomme vaniljestang igen, inden du moser æblerne).

     

  3. Skru helt op for varmen og læg låg på gryden.
  4. Når det koger, skrues der ned til middelvarme. Behold låget på.
  5. Kog æblerne i ca. 10 minutter til de er helt møre.
  6. Sluk for komfuret og tag gryden væk fra varmen.
  7. Kom æblerne i en skål, mos dem med en gaffel og tilsæt 100 g sukker og bland det hele godt.



  8. Stil skålen i køleskabet til æblemosen er helt kold.
  9. Kom et lag af den kolde æblemos i bunden af en skål. Kom herefter et godt lag æblekagerasp oven på, og forsæt sådan til du har to lag af hvert.



  10. Pisk fløden til flødeskum og kom den ovenpå æblekagen.



  11. Stil kagen på køl, tildækket, til servering.

 

Stem på post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette websted bruger cookies. Ved at fortsætte med at bruge dette websted accepterer du vores brug af cookies.