Opskrift på dejlig velsmagende gammeldags æblekage med æbler fra haven.
Personer: 6-8
INGREDIENSER
500g gode madæbler (Jeg brugte ananasæbler).
½ dl vand, koldt
200g sukker
½ vaniljestang
æblekagerasp
piskefløde, pisket til flødeskum
FREMGANGSMÅDE
- Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær dem i både.
- Kom æblerne i en gryde, sammen med koldt vand, 100 g sukker og kornene fra en ½ vaniljestang. Kom også den tomme vaniljestang med i gryden. (husk at fjerne den tomme vaniljestang igen, inden du moser æblerne).
- Skru helt op for varmen og læg låg på gryden.
- Når det koger, skrues der ned til middelvarme. Behold låget på.
- Kog æblerne i ca. 10 minutter til de er helt møre.
- Sluk for komfuret og tag gryden væk fra varmen.
- Kom æblerne i en skål, mos dem med en gaffel og tilsæt 100 g sukker og bland det hele godt.
- Stil skålen i køleskabet til æblemosen er helt kold.
- Kom et lag af den kolde æblemos i bunden af en skål. Kom herefter et godt lag æblekagerasp oven på, og forsæt sådan til du har to lag af hvert.
- Pisk fløden til flødeskum og kom den ovenpå æblekagen.
- Stil kagen på køl, tildækket, til servering.
Leave a Reply